Медия без
политическа реклама

Министър Аврамова обеща да провери защо се бави връщането на пари за винетки

08 Март 2019
Илияна Кирилова

 

 

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова заяви, че лично ще провери защо Агенция "Пътна инфраструктура" бави връщането на пари, когато погрешка винетка е била платена два или повече пъти една и съща винетка. Вчера "Сега" писа за такива случаи в Пазарджик.

Аврамова призна, че има доста такива случаи, и то още от началото на годината. Обяснението й е, че между 1 и 4 януари връзката между системата за разплащане и Пътната агенция е блокирала и затова станали дублажи. „Действително има хора, които са платили два пъти и три пъти винетка, така че ние приемаме документи на всички, които в това време имаха проблем с плащанията. Минава процедура в Агенция „Пътна инфраструктура“ и възстановяваме средства“, каза регионалният министър. Не е ясно обаче защо елементарно връщане на сума се точи повече от два месеца. 

„На голяма част от тези, които имаха този проблем, са възстановени средства и продължаваме да възстановяваме средства. В системата може да бъде проследено плащането, така че колегите IT специалисти изваждат за всеки конкретен случай. И по съответната процедура, която са изработили, връщат средства“, добави Аврамова. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?