Quantcast
Лозан Панов: Изборът на Гешев е режисиран | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Лозан Панов: Изборът на Гешев е режисиран

Изпълнителите на сценария получават ниска оценка, заяви председателят на ВКС
1772
Илияна Кирилова

Избирането на Иван Гешев за нов главен прокурор е режисирано. Това заяви председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов пред Би Ти Ви.

Той допълни, че съдебната система в страната е зависима от другите власти. Според него най-смущаващ е фактът, че повечето от съдиите във Висшия съдебен съвет са подкрепили Иван Гешев.

Запитан защо той не е подкрепил Гешев, Панов отговори: "Бяхме лишени от състезателност в тази процедура, за да видим в една такава среда как се представят кандидатите. Ние обаче избираме главен прокурор, той трябва да бъде най-добрият, той трябва да бъде човек, който е доказал своите професионални качества. И най-важното нещо – София осъмна в почти военно положение – с пропускателни пунктове, множество жандармерия и полиция. Такъв избор до този момент не е имало".

Според Лозан Панов за този избор “сценаристите получават висока оценка, изпълнителите – много ниска оценка”. “Монолитно – и прокурорската колегия, и съдийската колегия от представената политическата квота гласуваха в подкрепа на кандидатурата на господин Иван Гешев. Абсолютно е ясно, че парламентарно изборни кандидати гласуваха в една и съща посока, без значение дали говорим за управляващи и опозиция”, каза още той. И посочи: "Ще използвам думите на Румен Янков или поне ще се опитам да ги перифразирам – когато съдиите и членовете на ВСС с дясната ръка се ръкуват с министерствата на вътрешните работи и правосъдието, с лявата ръка трябва да търсят мехлем, за да се предпазят от изгаряне. Всъщност, политиците винаги са имали интерес да избират във ВСС зависими магистрати".

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ВСС не се трогва, че всички бягат от поста на апелативен спецпрокурор
Франтишек вече не иска да е шеф на спецапелативната прокуратурата

21.11.2020

2359 6
Шефовете на съдилища ще отсрочват дела заради Covid

10.11.2020

665 1

Коментари

slavabg

Освобождаването на касапин полю фрий мена също, ама за това не говориш ?

Генчо Бончев

Верно бе, и за Кенеди нищо не каза.

slavabg

Тука си говорим за лоши сценарии и слаби актьори, а не за изтръпнали американски скумрии ?

 

 

Генчо Бончев

Ако имаш някаква точна информация какво всъщност се е случило по случая Полфрийман, моля напиши.

Ние тук тотално се объркахме и истината вече е толкова разтеглива, че не може да й се вярва.

Май имаме само версии, но не и истина.

Асол
снимка на Асол

Амииии! Аз лично не бих повярвала на вестникарски публикации и на събуденото патриотарство. Имаше некакви неглижирани от родните медии обстоятелства, че осъденият се бил намесил при някаква саморазправа..Изобщо, случката е мноо мътна и е редно да оставят съда на спокойствие. Изобщо в този случай - ракията и салата задължително трябва да се изолират! Няма достатъчно информация и всякакви заклинания са противопоказни. Или ще бъдем правова държава или бостан...вие си избирате

Вова

Прокурорът не трябва да се счита за   част от независимата съдебна власт. Той ,по скоро, трябва да се счита за представител  на изпълнителната власт,държавен обвинител.

Сега,на практика,прокуратурата е безконтролна. Това е последица от набързо приетата нова конституция преди трийсетина години. 

 

аиг3

Е, какво да каже  за освобождаването на Полфриймън. Има законово процедура, която е и в съответствие с европейските директиви. Осъденият е отговарял на необходимите условия  и е освободен предсрочно. Като прокуратурата не е поискала отвод на съдиите. От тук насетне има предизборно ПОТЪПКВАНЕ на правото, за да могат платените патриоти да  изпъкнат пред шараните, които са заменили мисленето с опорки пуснати от кафевите медии.

Тия борци за справедливост що не се обадиха, когато по същият този ред бяха двама от наглите, които за ОПГ бяха осъдени на по-малък срок и от излежаното досега от австралиеца. Убеден съм, че повечето, които сега мрънкат дори не са чули за този случай. Защото на ниКОЙ не му е хрумнало да го оповестява открито.

slavabg

Освобождаването на касапина си беше абсолютно режисирано и то точно сега.... иначе много добре помня случая, както тогава, така и сега съм на същото мнение, даже когато Австралия поиска да го прибере в техен затвор, бая се зачудих защо не им го пратиха тия да си го хрантутят... 

 

Друго питам аз, като се виждат, че са една купчина лоши актьори, що се сочат с пръст ми не се гръмнат взаимно - едните служат на едни, другите на други, само на българите няма кой да служи, а ние им плащаме заплатите на всички?! ?

аиг3

Нулева правна компетентност. Логическо мислене заменено от опорки. Светът не се върти спрямо привнесените  отвън вътрешни убеждения

slavabg

Ха ха ха... страшен профил ми врътна, последно, правист ли си или психиатър? ... еле па с опорките ти спря тока ?

аиг3

Няма нужда да съм някакъв, за да видя липсата на каквото и да е разбиране и смислена теза. Повтаряне на едни същи квалификации  и общи приказки.  Какви обяснения от Панов искаш. Той ще го обясни юридически. Но това явно е извън възможностите ти за възприемане. Щом като си оставаш на нивото на клозетната сензационна реторика на близ и пик

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Е, какво да каже  за освобождаването на Полфриймън.

Да каже, че казусът на Полфриймън по нищо не се отличава от десетки други, за които никой не мъцва. Да обясни, че определението на САС следва не само дословно законодателството, но и смисъла на Постановление № 7/27.06.1975 г. на Пленума на ВС  точно по тоя въпрос. 

Непримирим

Това недоразумение на природата – Гешев, е поредното "цвете" в короната на простотията, наречена "българска държава". Какъвто ни премиера, такъв ни и бизнесмена, а народа тотално смачкан и безгласен. Всички обвиняват хората, че те така са решили и така са гласували. Че това избори ли са? Не може след половинвековен комунистически геноцид над нацията, продължаващ и понастоящем в мек вариант, да очакваме нещо друго, освен върховенство на малоумието и идиотизма.

майор

Не те знам с какво не се примиряваш, обаче по "онова" време имаше доста по-демократични избори от сегашните.

Така че, не времето ни е виновно.

Сега има много повече близачи на височайши дирници от тогава.

И много повече наплашени хора също...

Па и се чудя, с тоя геноцид, как сте оцелели, бе ?

Непримирим

То и чумата, Сталин и Хитлер затриха десетки милиони хора, но човечеството оцеля.

Интервал

"Който победи другите е силен, а който победи себе си, е могъщ." - имаше някаква такава мъдротия. ?

В този ред на мисли, Панов издиша - главен прокурор Ванко е победил в най-силната възможна конкуренция. Чакат ни светли бъднини! Нищо чудно главен прокурор Ванко да се издигне от гербава калинка до гербаво светило от банкянска величина.
Да ни е честит!

Хулиган

Бих му повярвал, но и това лице се държи като шушумига, вместо да каже направо, че мафиотското образувание, камуфлирано като държава си назначава главен прокурор.

Местното население има нужда от водачи с ясни послания, за да се освести.

А не от шикалкавене...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-na-prokurora/

Емил Станоев

Още когато Гешевта пое делото КТБ беше ясно че е следващият Главен Прокурор !! Но после с делото Иванчева се оказа Лъжец  !! И сега един Лъжец ще бъде Главен Прокурор !!?  Това наподобява държането на Боко ! - той постоянно лъже  ! - защо да не лъже и прокурора ?

принцеса Даяна

От сигнал на Сотир Цацаров се разра, че изборът на Лозан Панов е режисиран. И защо плаче само за Гешев, а себе си забравя? Забраванко, сър.

(Отговор на задачата: Защото му е сладко, че е режисиран.)

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

От сигнал на Сотир Цацаров се разра, че изборът на Лозан Панов е режисиран. И защо плаче само за Гешев, а себе си забравя? Забраванко, сър.

От Цараров се разбра, че той лично разиграва този сценарий за втори път , т.е. че е един от брокерите на търговия с влияние. Панов отказва да играе тая игра, въпреки че сам е пропълзял през зъбците на една наложена порочна система. СЕГА кухите лейки викат, същите които тогава стояха зад предизвестения избор на Панов, за да не бъде избрана Панова, че системата е чудесна, че това трябва да става отново и отново.

принцеса Даяна

бонго-бонго, ме подсеща какво разправяше Корнелия Н. и как от синя се пребоядисала на червена. Та тя "обясни" нещо от сорта, че сините "идеи" не били лоши, ама "червените идеи" направо и легнали на сърцето. Любовта е сляпа както знаем, сър.

Емил Станоев

Мисля че когато нещо се казва трябва да има доказателство !? Не си ли спомняш че Нинова осъди Боко точно заради това твърдение ??

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Не знам кога и какво е разправяла Корнелия, познавайки творчеството ти - надали точно това, което и приписваш. То няма отношение към проблема, освен че самата Нинова тихомълком подкрепя една гнила система. 

Фактите показват, че Борисов и Цацаров са осигурили избора на Панов , а не той самият (той не е бил в позиция да осигурява каквото и да било) и той не е изпълнил онова, което те са искали от него. И двамата го признаха - Борисов го направи директно - каза си, че той лично и цялата партия ГЕРБ подкрепили Панов. А Панов го бил "предал", защото не искал да им служи после. Цацаров го направи имплицитно.

принцеса Даяна

Ако някой дизайнер на този сайт го поглежда на моменти, има проб;ем. Като кликнеш на нещо, отива където си му цъкнал, но преди това страницата подскача няколко пъти. И ако тогава избързаш да цъкнеш нещо се оказва, че си цъкнал друго. Това е недостатък на програмната основа PHP, която се обърква при обновяване на страницата. За обновяване нa съдържанието няма проблем с алтернативната Javascript.

 

дъртреалист

вместо да каже направо, че мафиотското образувание

Казвал го е много пъти.

Не четеш редовно. 

Л.П.

Преди време предупредих, че сме изправени пред система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и най-вече съдебната система

 

Влез или се регистрирай за да коментираш