facebook
twitter

Горещи новини

Лавров: САЩ нарушават териториалната цялост на Сирия

1601

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че има рискове от "смесените сигнали на Вашингтон" за оттегляне на американците от Северна Сирия. 

Турция вече се готви за настъпление в Северна Сирия, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в неделя, че изтегля американските войски, които служиха като буфер, предотвратяващ дълго планираното нападение срещу кюрдските сили. Тръмп обаче настоя, че САЩ не са изоставили своите кюрдски съюзници, като се изтеглят от зоната.

"Действията на САЩ в Сирия са пълни с противоречия и отразяват неспособността на нашите американски колеги да постигнат споразумения - заяви Лавров при посещение в Нурсултан (Каз). - "Американците многократно нарушиха обещанията си.

Лавров също така обвини САЩ, че нарушават териториалната цялост на Сирия и се стремят да създадат „квази-държави“ в Северна Сирия под недоволството на арабските племена, живеещи на тези територии. "Това е много опасна игра", допълни Лавров.

Руският първи дипломат, който посети Багдад и иракската кюрдска столица Ербил по-рано тази седмица, заяви, че е обсъждал темата с кюрдските лидери в Ирак.

"Те са изключително разтревожени, че такова лежерно третиране на този изключително деликатен въпрос може да подпали целия регион - каза Лавров. - Това трябва да се избегне на всяка цена".

Ключови думи:

Русия, САЩ, Сирия
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България обеща помощ на Тръмп в овладяването на безредиците
Протестиращите в САЩ взеха на мушка полицаите

02.06.2020

Обновена

24729 356
Протестите са благоприятна среда за COVID-19

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Лавруша да се не коси. Нъл той е  подписвал секретните протоколи с Чавъшоглу ?

 

:)

 

Кремъл нали ще вземе Идлиб срещу  Източна  Сирия за Турция . Пък може да гепи и нефтените полета източно от Ефрат.

 

Препоръчвам на руснаците да не се обаждат много след, като очевидно турците се готвят да "пенетрират" американците. Това е идеално развитие за Кремъл !

 

Апропо Турция се готви и за "операция в Кипър" каквото и да значи това...

ГАМЕНЧЕТО

Означава мурабе.

ПГеоргиев

Ич да не се мотаят, а да налагат санкции и търговско ембарго на всичко, което се изнася в САЩ.

 

Наибольший прирост экспорта России в США в 2018 году по сравнению с 2017 годом зафиксирован по следующим товарным группам:

Топливо минеральное, нефть и продукты их перегонки; битуминозные вещества; воски минеральные (код ТН ВЭД 27) - рост на 1 457 741 211 долл. США;

Удобрения (код ТН ВЭД 31) - рост на 426 308 401 долл. США;

Жемчуг природный или культивированный, драгоценные или полудрагоценные камни, драгоценные металлы, металлы, плакированные драгоценными металлами, и изделия из них; бижутерия; монеты (код ТН ВЭД 71) - рост на 366 297 995 долл. США;

Черные металлы (код ТН ВЭД 72) - рост на 243 879 990 долл. США;

Изделия из черных металлов (код ТН ВЭД 73) - рост на 100 594 735 долл. США;

Продукты неорганической химии; соединения неорганические или органические драгоценных металлов, редкоземельных металлов, радиоактивных элементов или изотопов (код ТН ВЭД 28) - рост на 88 640 133 долл. США;

Пластмассы и изделия из них​​ (код ТН ВЭД 39) - рост на 68 973 954 долл. США;

Древесина и изделия из нее; древесный уголь​ (код ТН ВЭД 44) - рост на 58 143 871 долл. США.

 

Турция също нарушава териториалната цялост на Сирия. И нея трябва да озаптят.

Ако руснаците пратят подразделения на МР като буфер, на мястото на американците, турците няма да посмеят да нападнат "Баба Меца". Тогава хем руснаците ще се настанят на изток от Ефрат, хем ще спечелят предимство пред САЩ сред кюрдите. Онзи ден Лавров посети клана Барзани, който де факто управлява кюрдските райони и сили. Ако го привлекат на своя страна, значи, че и обикновеното население е спечелено.

Ттябва една малка, но много важна крачка на руската дипломация, последвана от марш на скок от руската войска.

Дяд Омраз

Лавров също така обвини САЩ, че нарушават териториалната цялост на Сирия и се стремят да създадат „квази-държави“ в Северна Сирия

 

Лавров ги разбира тез неща - я колко квазидържави нацвъка Русия около границите си - Осетии, Абхазии, Приднестровия, всекакви развъдници на терористи а.к.а. "народни републики" в Украйна...

letec55

Не е същото. Ако беха нацъкали квазидържавици в Южна Канада или в Северно Мексико - тогава щеше да е същото. Ако те бяха купували българско оръжие и с дипломатически полети на трета страна го бяха изнасяли за терористите индианци в Северно Мексико или Южна Канада - тогава щеше да е същото.

торбаЛан

Ми да ги нападнат и остъклят. Кво, не им стиска ли?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×