facebook
twitter

Горещи новини

Името на новия главен архитект разбуни страсти в Пловдив

Димитър Ахрянов бе "трансфериран" от Карлово в областния център
1767
Димитър Ахрянов. Снимка: Фейсбук

Новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров (ГЕРБ) представи екипа си днес. Най-големи дискусии в града предизвика новият главен архитект Димитър Ахрянов. Досега той заемаше поста в община Карлово и директно се прехвърля в областния център.

Според сайта "Под тепето" с Ахрянов са свързани няколко интересни факта. "Подписът на новоназначения главен архитект на Пловдив арх. Димитър Ахрянов седи под проекта за ПУП-а, заради който събориха тютюневия склад на „Одрин 8”. Към онзи момент той е бил част от голямо проектантско бюро, но именно той е човекът, който е подписал чертежите в ключовия документ, отключил в последствия всички драматични събития около паметника на културата", написа медията. Освен това бил назначен без конкурс, като се ползва законов текст, даващ възможност процедурата да не се провежда, ако служителят до момента заема същата длъжност. "Под тепето" обаче описва куриозна ситуация - Ахрянов се явил преди време на конкурс за същата позиция, но не я получил, тъй като не отговорил  на изискванията.

Друго интересно е, че трима от заместниците на Димитров бяха и в екипа на съпартиеца му, стария кмет Иван Тотев - Стефан Стоянов, Георги Титюков и Йордан Ставрев. Титюков традиционно се състезава срещу ГЕРБ на местните избори чрез формацията "Кауза Пловдив". Другият лидер на местна политическа сила - Дани Каназирева, встъпи днес във функциите си на областен управител. 

В екипа на Тотев бе и новият председател на общинския съвет Александър Държиков. Той бе избран вчера. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В Пловдив община и превозвачи спорят за графика на градския транспорт

31.03.2020

212
Комисията за лични данни даде рамо на МВР за КПП-декларациите

29.03.2020

Обновена

70498 69
"Топлофикация-София" спира скандалния двудневен конкурс

28.03.2020

Обновена

5482 8

Коментари

Forza NATO

Най-големи дискусии в града предизвика новият главен архитект Димитър Ахрянов. Досега той заемаше поста в община Карлово и директно се прехвърля в областния център.

Щом главният архитект на Червен Бряг се прехвърли с овчарски скок директно в столицата, защо главният архитект на Карлово да не може да се телепортира в някакъв си областен център?

slavabg

Да са гласували майните, сега да се хващат за големите пръстя... тотку няма лице - има партия ?

Oldten
снимка на Oldten

Действително има смущаващи имена в екипа на кмета, като Йордан Ставрев, например, който където и да е работил винаги е правил гафове. Един от големите му гафове, като шев на икономичека полиция беше изчезване на голямо количество цигари, които бяха ВД, след което го покриха в Ръковски и там всички пропищяха от простотиите му. Въпросът не е в тези хора, а че няма за кой, затова и бях за гъби!

Nashenec

В Пловдив има странна прегръдка между уж противници - ГЕРБ и БСП (Гергов) отдавана работят за сливане на двете партии, а онази дето уж беше опозиция и водеше дружината "Спасете Пловдив" изведнъж прелетя от стола на общински съветник в креслото на областен управител, назначен с директна НЕГОВА заповед.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×