Медия без
политическа реклама

Името на новия главен архитект разбуни страсти в Пловдив

Димитър Ахрянов бе "трансфериран" от Карлово в областния център

12 Ноем. 2019
Димитър Ахрянов. Снимка: Фейсбук
Димитър Ахрянов. Снимка: Фейсбук

Новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров (ГЕРБ) представи екипа си днес. Най-големи дискусии в града предизвика новият главен архитект Димитър Ахрянов. Досега той заемаше поста в община Карлово и директно се прехвърля в областния център.

Според сайта "Под тепето" с Ахрянов са свързани няколко интересни факта. "Подписът на новоназначения главен архитект на Пловдив арх. Димитър Ахрянов седи под проекта за ПУП-а, заради който събориха тютюневия склад на „Одрин 8”. Към онзи момент той е бил част от голямо проектантско бюро, но именно той е човекът, който е подписал чертежите в ключовия документ, отключил в последствия всички драматични събития около паметника на културата", написа медията. Освен това бил назначен без конкурс, като се ползва законов текст, даващ възможност процедурата да не се провежда, ако служителят до момента заема същата длъжност. "Под тепето" обаче описва куриозна ситуация - Ахрянов се явил преди време на конкурс за същата позиция, но не я получил, тъй като не отговорил  на изискванията.

Друго интересно е, че трима от заместниците на Димитров бяха и в екипа на съпартиеца му, стария кмет Иван Тотев - Стефан Стоянов, Георги Титюков и Йордан Ставрев. Титюков традиционно се състезава срещу ГЕРБ на местните избори чрез формацията "Кауза Пловдив". Другият лидер на местна политическа сила - Дани Каназирева, встъпи днес във функциите си на областен управител. 

В екипа на Тотев бе и новият председател на общинския съвет Александър Държиков. Той бе избран вчера. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата