facebook
twitter

Горещи новини

И Facebook е подслушвал своите потребители

776
Pixabay

Facebook е наемал трети страни като подизпълнители за преглед и преписване на аудиоклипове на своите потребители, съобщи "Блумбърг". Facebook твърди, че е спрял да използва работници за преглед на аудиоклипове "преди повече от седмица", отбелязвайки, че преди това изпълнителите са били наети да проверяват дали анонимните разговори са правилно преписани в приложението Messenger, предаде news.bg

От 2015 г. Messenger предлага функция за преписване на гласови клипове в текст, въпреки че е изключен по подразбиране. Facebook твърди, че само онези, които са се включили в функцията, са прегледали аудиоклиповете им от трети страни. Според страницата му за поддръжка обаче, ако дори един човек от вашия чат се е съгласил с Facebook да преписва разговора, всяко аудио в нишката би било преведено, независимо кой го е изпратил.

Констатациите са особено тревожни, като се има предвид, че никъде в страницата за поддръжка или условията за обслужване на Facebook не се посочва, че хората биха преглеждали аудиото. "Гласът към текст използва машинно обучение. Колкото повече използвате тази функция, толкова повече Voice to Text може да ви помогне ", гласи страницата за поддръжка.

Това не е първият подобен скандал. Apple и Google заявиха, че вече не се занимават с тази практика, а Amazon заявиха, че ще позволят на потребителите си да се откажат от човешкия преглед.

Гигантът на социалните мрежи, който току-що сключи споразумение за 5 милиарда долара с Федералната комисия за търговия на САЩ след проучване на неговите практики за поверителност, отдавна отрече, че събира аудио от потребителите, за да предлага реклами или да помогне да се определи какво виждат хората в техните емисии. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг лично се зае с защита на потребителите на социалната мрежа в показанията си пред американския конгрес.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фейсбук: От Русия вече се месят в изборите в САЩ

23.10.2019

733 2
Фейсбук премахна стотици акаунти, страници и групи

04.10.2019

1332 5
Социални мрежи ще предават съобщения на полицията

30.09.2019

211

Коментари

Bacho Кольо

Изненадани ?!?

nottheone

парадокса в нета е, че международните цигански номера са най-печеливши - щот зад тях стои глобалната програма на други сили да следят всеки.

некои диагностирани тука, например, се разкъсват от услужливи постове да бъде забелязани. да ходят в ю-туба или в месенджъра, че тук осмърдяват околностите.

sega_reader

Всички компании които са на ИТ пазара са директно поръчани от структурите за сигурност и разузнаване на САЩ, с цел да бъдат следени гражданите на света.

Не може да се допусне до пазара фирма, която предварително не е сключила споразумение да предоставя данни на тайните служби.

Няма изключения.

*

Апропо, а какво стана с "Програмата", или да не разлайваме кучетата ?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×