facebook
twitter

Горещи новини

Хората с ТЕЛК ще може да бъдат преосвидетелствани

1444
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Всички хора, които са получили по-нисък процент на увреждане от ТЕЛК след август миналата година, ще могат отново да преминат през комисиите, но след като се промени приложението с видовете заболявания и процентите към тях. За част от болестите ще се дават по високи проценти, обясни Васил Долапчиев – председател на Съюза на слепите, цитиран от БНР.

"Когато се промени и Приложение 1 и отново се създадат по-благоприятни режими за определени видове заболявания, те отново трябва да преминават. Тоест трябва да изчакаме целия процес на промени, които предстоят, в рамките на месец – месец и половина – това считам, че е по-разумният вариант, и едва тогава, когато се стабилизира нормативната база, да се даде право на хората да преминат отново на преоценка. Подобно мнение изрази и министър Ананиев – всички хора ще имат право да бъдат преосвидетелствани."

Долапчиев коментира, че с промяната на приложението ще се търси ефект на компенсация, за да няма ощетени – за което предупреди омбудсманът Мая Манолова. По-рано днес Националният съвет на хората с увреждания отхвърли промените в Експертизата на работоспособността, предложени от Министерството на здравеопазването.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ харесва тайно Мая Манолова за кмет

13.08.2019

2502 3
Балотажът в София наесен ще покаже кой е опозиция

10.08.2019

Петьо Цеков

8507
До 10 хил. лв. получават фирмите за достъпна среда

12.08.2019

Искра Ценкова

186

Коментари

Анонимен7

Тролинг 89 lvl. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×