facebook
twitter

Горещи новини

Хиляди протестираха в Лондон срещу Брекзит

2569
ЕПА/БГНЕС

Стотици хиляди проевропейски настроени британци от всички краища на Обединеното кралство се събраха на протест в Лондон, съобщават АФП и БГНЕС. Демонстрантите призовават за нов референдум за членството на Великобритания в ЕС на фона на все по-задълбочаващата се политическа криза около Brexit.

Опонентите на развода между Брюксел и Лондон се събраха в района на Хайд парк. След това маршът под надслова „Оставете на хората да решат“ се отправи към резиденцията на премиера на „Даунинг стрийт“ 10 и правителствените сгради в Уестминстър.

Протестът, който е един от най-масовите в британската столица от десетилетия, се организира малко след срещата на върха в Брюксел на лидерите от ЕС.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Протест ще иска от Борисов съдействие за забрана на фермите за ценни кожи

19.06.2019

530 7
Жители на Бяла ще протестират заради намалена присъда на ром-убиец

17.06.2019

812 9
Тръмп: Кметът на Лондон е национално бедствие

16.06.2019

1494 16

Коментари

Джиджи

На мен ми мирише на фтори референдум.

 

Ще видимЕ ...

Душко

Мирише на ПОДИГРАВКА с нението на народа. 

Джиджи

Те с народа се подиграха още с червения афтобус на Борис Джонсън в деня на БРЕКЗИТ !!!

nanyac

Тереза получи от ЕП условна отсрочка до 12 април.

Мексиканска патова ситуация.

В британския парламент не може да се гласува същият текст повторно. Ново гласуване може да има само, ако съществено се промени предложението. До 12 април няма достатъчно време да се организира законен референдум за оставане в ЕС. Вратичката за Британия е едностранно да блокира прилагането на чл.50 

който предвижда всички страни членки да потвърдят евентуалния отказ от процедурата за Брекзит.

 

Подписката за блокиране на чл.50 малко преди започване на цитирания протест е достигнала 4 милиона.

wreckage
снимка на wreckage

До 12 април няма достатъчно време да се организира законен референдум за оставане в ЕС.

никой не иска да прави референдум до 12 април. Дотогава трябва да стане ясно кво става. Нищо повече.

Референдумът е само едно од възможните развития на ситуацията слет 12-ти.

Думи думи

Ами  Кралицата какво казва?

 

wreckage
снимка на wreckage

нищо не казва, щото спазва законите жената.

cisco1

Референдума не е опция, вече е гласувано,, дори и да се назначи резултата ще бъде брексит с още по голямо мнозинство, защото пред гласуващите въпроса ще бъде - да уважим ли правото ти на глас или си тъпо същество, длъжно да гласува докато не се получи правилния резултат.

цуцурко-нов

Не знам аджендата, но аз лично не познавам нито един англичанин, гласувал за излизане, но за сметка на това няколко българи с британски паспорти, елементарни бачкатори и илитерати, които най-много се пънат на тема "да си вземем държавата обратно". 

sneaky_humanoid

Не знам аджендата, но аз лично не познавам нито един англичанин, гласувал за излизане, но за сметка на това няколко българи с британски паспорти, елементарни бачкатори и илитерати, които най-много се пънат на тема "да си вземем държавата обратно".

Бая такива българи ще са нужни, за да бъде постигнат резултатът от референдума, не мислиш ли? 😁

цуцурко-нов

Мисля, да. Но наблегни на "елементарни бачкатори и илитерати" :) 

 

cisco1

Съвсем нормално е , и аз познавам много нашенци станали британци и потвърждавам, бачкаторите, независимо дали тъпи строители и миячи на автомивка или бизнесмени и учени  са за брексит, а тарикатите изкарали по едно висше в ОК заради студентския заем и лежащи на консила или просто роми и кур_и с по няколко чавета   са все заклети зелколюбци...Има си и логично обяснение.

цуцурко-нов

Това лузърите от Уолтъмстоу и суахили ще прогороворите, само и само да не признаети пред самите себе си какво е реалното състояние на нещата. 

ablepsia

Пак половинчата недоинформация - от север  започна марш на привържениците на брекзит. И те не са по-малко на брой от желаещите да останат в ЕС-ес. Планирано е да стигнат в Лондон на 29-и март.

wreckage
снимка на wreckage

специално тоя северен марш не е ноо посетен, щото организаторът му Н.Фарадж цакаше желаещите да маршируват до него с 50 паунда фхот плюс подарък шушляк, шапка и снимка на Н.Фарадж.

 

Не, че и римейнърите не са щури. Иам тука некъде клип од техния рейс, ф който пасажерите си запълват времето с посветени на брекзита песньофки. Доста потискаща глетка, ейса ш'ти го линкна, за да се потиснеш ено хуу.

https://twitter.com/k_noble1/status/11094560417990...

paragraph39

/:/ Хиляди протестираха в Лондон срещу Брекзит

........................................................................................................................

Всъщност, протестират срещу милионите им Сънародници, които на референдума са гласували "ЗА!" Брекзит!!!

По същество, това е НЕуважение/НЕпризнаване!!!/ към волята, исканията и желанията на Мнозинството, изразени на референдум или на избори

Тъй, де!

Ама, пък, Демокрация Е, БЕ!

wreckage
снимка на wreckage

Пара, да знаеш че ако се проведе референдум, на който гражданите треа да решат кво да те правят, и ако с резултат 52% "за" срещу 48% "протиф" излезе, че треа да млъкнеш, аз ще излеза на протест ф твоя защита.

 

Щото така не може, Демокрация Е, БЕ! КАЗАХ  и... ПФУ!

cisco1

Аа  не , протестите и защитите - преди гласуването.Иначе самата идея за демокрация и гласуване се обезсмисля, щом недоволните от резултата (такива винаги ще има) могат да постигнат своето въпреки резултата от гласуването , то не е вече демокрация а театър

paragraph39

WRECKAGE,

За /мое/ съжаление, Демокрацията НЕ е Консенсускрация/писал съм по този въпрос в този форум, и не само в него/!

При Демокрацията става/трябва!/ това, което е по Волята на Мнозинството, а НЕ по Волята на Всички/ при Консенсускрация/!

А за да "млъкна", трябва преди това тези 52% да премахнат чл. 39 от Конституцията/ тогава и никът ми ще стане безпредметен/!!!

А референдум "За!" или "Против!" БРЕКЗИТ имаше във Великобритания, нали- и Мнозинството най-демократично каза, че иска Брекзит! ТЧК

Но, след като Великобритания излезе, излязла е вече от ЕС, няма пречки да се направи нов референдум- "За!" или "Против!" влизане на Великобритания в ЕС!

Все пак, става въпрос за демократична Великобритания, а НЕ за НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република България, където НЕ попитаха с референдум Народа да влезе ли в ЕС/ и в НАТО!/ държавата му! ПФУ!

erkek

Точно така се процедира и в Швейцария-не може да се провежда нов референдум с един и същ въпрос, преди да е влязло в сила решението от предишния референдум.

Пример с скорошен референдум за рогата на кравите-фермер събра необходимите 150 хиляди подписа, не стана неговата, и сега събира подписи за нов референдум.

wreckage
снимка на wreckage

да, ама кой казва, че въпросът е един и същ?

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×