facebook
twitter

Горещи новини

ГДБОП атакува БАБХ - Бургас

1799
Илияна Кирилова

Петима души са задържани при операция на ГДБОП в Бургас, съобщи БНР. Акцията е заради разследване за корупционни практики в Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните (БАБХ). Обиските на кабинети продължават и в момента. Сградата се пази от жандармерия и външни лица не се допускат. По информация на "Нова телевизия" сред задържаните е шефът на БАБХ в Бургас д-р Георги Митев, по подозрение за изнудване. До момента той не отговаря на телефона си.

Пред "Дарик" служители на Агенцията по храните в Бургас коментираха, че разследващите са влезли в сградата рано тази сутрин - около 7:30 часа. Веднага след това е започнало претърсване на всички кабинети. Отвън има и отряд жандармеристи, съобщи дир.бг.

В 10:20 часа, трима инспектори на БАБХ-Бургас напуснаха сградата на агенцията. Останалите служители изчакват на място приключването на претърсванията.

В 10:30 часа, директорът на местната агенция по храните Георги Митев беше доведен до работното си място под цивилна охрана с пилотна кола на жандармерията. Той е общински съветник и областен лидер на СДС, оглавявава агенцията в Бургас от 2014 година, въпреки кадровата въртележка в сектор "Земеделие" в последните години, където се смениха няколко министри.

В края на юли земеделският министър Десислава Танева заяви, че временно е отстранила шефа на БАБХ-Бургас заради изтекли снимки във Фейсбук от загробването на прасета в Зидарово, където беше открито огнище на африканска чума. Впоследствие обаче Митев отново се върна на поста след проверка на случая.

Ключови думи:

БАБХ, ГДБОП
13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шефът на киберпрестъпленията в ГДБОП е хвърлил оставка

14.07.2020

Обновена

9952 44
Само наркодилъри са свидетели срещу шефовете от ГДБОП

07.07.2020

2737 10
БАБХ реши да унищожи втората по големина птицеферма у нас

03.07.2020

Обновена

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

50710 23

Коментари

Evasion

Атаката на юруш ли е била? атакуваните организирали ли са отбраната?

Предводител на ...

ГДБОП атакува надясно на нашите екрани.

JollyRoger's

Реферът спря срещата поради излязло на терена голо прасе, което си направи селфи с бургаските защитници... 

JollyRoger's

Защо "атакуват" опашката, а не главата? Или са на море и така им е по-удобно? 

Интервал

Нещо политическа поръчка ще да е това. Такъв мръсен удар срещу областен лидер на рамковите партньори с достойнството.

JollyRoger's

Аха! Митев бил местен вожд на СЧС (Съюз на Черпаклийските Сили) от времената на Божо Манчестера... Черчеве споразумението нещо заора още от първия ден... 

маняна
снимка на маняна

Атаката на ГДБОБ е била внезапна и е преодоляла успешно съпротивата на нощния пазач бай Минко. Обискът в офисите е открил множество пощенски пликове пълни с гранулирана африканска Чума, за която се предполага, че е била инструмент за изнудване. Открити са също така 527 пластмасови буркана по 250 мл. с етикет "Хранителна добавка за подобряване на мозъчната дейност" и логото на ГЕРП. Бурканите са били пълни със сиво вещество, което е реагирало на положително на полевите тестове и е било идентифицирано като бързостягащ цимент. Предполага се, че добавката е стимулант за бъдещите кандидати в кмецката надпревара.

От ХБАБЖ отказват коментари до второ нареждане. 

Хумангоид

БаБаХъ в Бургас е една двуетажна къщичка с общо четири канцеларийки, сгушени в 200 кв.м. дворче. Чутовна атака ще е била.

Тъй и тъй са в Бургас, трябвало да включат морски пехотинци и хеликоптери от авиобазата в Атия.

марк

 

 

 

                  Атаката срещу тези трябва да се извърши с ОМП но щом е намесен кадър от СДС считайте че е приключила . Тези си знаят всички далавери и до край ще се прикриват един друг .

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Това си е поръчкова работа. На Танева и на Дамян Илиев. И двамата отдавна търсят начин да отстранят Митев. Искат да лапат от търговията на пристанището в Бургас. Но скоро и тяхната коледа ще дойде- всичко се връща някога
Чичо Манчо - снех те
снимка на Чичо Манчо - снех те

Oтбраняват ли се от БАБХ Бургас?

дъртреалист

ГДБОП атакува надясно на нашите екрани

Да! ...:):)

vasilevil

Седесарската паплач която разкости България вече не е управляваща явно са забравили и не е патерици на гроб.Там е работата че явно акцията е политическа защото тая сутрин некакъв виден седераст по тв нова заяви че няма да гласуват за фандъкова!!!!Сега явно гробарите ще ги изнудват?

Влез или се регистрирай за да коментираш