facebook
twitter

Горещи новини

Фенското дружество "Ред Енимълс" плати 8 млн. лв. за емблемата на ЦСКА

Скоро "ЦСКА-София" трябва да има основание да се счита за приемник на фалиралия клуб
2458

Дружеството "Ред Енимълс", зад което стоят хора от агитката на "ЦСКА-София", плати 8 млн. лв. за емблемата и останалите активи на ЦСКА, малко преди изтичане на крайния срок, поставен от съда. Сумата бе според офертата, с която бе спечелен търгът за активите на фалиралия клуб. По неофициални сведения парите са били осигурени от съсобственика на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев. Очаква се скоро "Ред Енимълс" да прехвърли емблемата на "ЦСКА-София" и тогава клубът вече ще има реални основания да се води като приемник на ЦСКА.

Ето и официалното съобщение на сайта на "ЦСКА-София":

"ЦСКА е велик клуб и ще остане такъв за поколения напред. Клуб, който се бори честно на зеления терен и отстоява своето достойнство. В последните години получихме много некоректни удари отвсякъде. Сега отново сме свидетели как законите на страната се погазват. Свидетели сме как незаконно един недвижим имот е вкаран без никакво правно основание в активите на фалиралото дружество. Свидетели сме на явна измама от страна на синдик Дора Милева и съпричастно нежелание и пасивност на съдия Мария Райнкинска да реагира адекватно и коригира тази несправедливост.

Въпреки всички тези обстоятелства, ние заявяваме официално: "ЦСКА върна своята емблема! Сумата е платена, поетият ангажимент е изпълнен, дадената дума е спазена! ЦСКА е над всичко, нека заедно го върнем там, където заслужава!"

Ключови думи:

футбол, ЦСКА, ЦСКА-София
71

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Новият шеф в "Левски" бе посрещнат на нож от феновете

17.06.2019

187
"Лудогорец" се договори и с юноша на ПСЖ

17.06.2019

19
Аржентина обвини терена за загубата от Колумбия

17.06.2019

72

Коментари

Страници

Force

Шъ си сипа :)

(П.П.Щото  ми липсва емитоконът с пуканките!)

otvrat1

Свидетели сме как незаконно един недвижим имот е вкаран без никакво правно основание в активите на фалиралото дружество. Свидетели сме на явна измама от страна на синдик Дора Милева и съпричастно нежелание и пасивност на съдия Мария Райнкинска да реагира адекватно и коригира тази несправедливост.

 

Баси наглеците! Сичко без пари ли искате да вземете, бе, серсеми? Една къщичка за пиленца построилили сте или само кяр и аванта от всекъде?

Force

отврат1, чети бе, човек: баба Дора го е набутала, а това е сигнал именно от Ред Енимълс. Наглеците са другаде :)

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

Там, където е  истинската емблема на ЦСКА,, там е и истинския ЦСКА!

 

Ако това се окаже вярно и ако ред енимълс прехвърлят емблемата на  ЦСКА-София, това означава че  връзката с Литекс е заличена и вече може да говорим за ЦСКА София като наследник на автентичния ЦСКА...

 

...но все пак да изчкаме...да не стане тъй ред енимълс да продат за 9 милиона емблемата на ЦСКА 1948...☺️ 

NATURAL

Ще ти се, затова повтаряш тази мантра във всеки коментар. Истинският Централен Спортен Клуб на Армията, на онази просъветстска армия на тоталитарния режим е там където му е мястото - на бунището на историята. Фактологически е в архивите на СГС. Иначр всрки има право да подкрепя когото си иска.

otvrat1

това означава че  връзката с Литекс е заличена

 

Още на другия ден ще забравим за Осъм и Етрополе. Всичко ще бъде като в един лош сън.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...ми точно така...понякога и най-лошите кошмари имат край...

 

...пак казвам, да изчакаме....щот сме виждали всякакви трикове в посления миг...

otvrat1

...пак казвам, да изчакаме....

 

Истинският ви отбор е друг. Вие по емблемата ли се влачите, или наистина милеете за клуба си. Ако утре Левски земе табелата и стане ЦСКА пак ли ще се радвате?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...емблемата е най-важна....

 

...след туй името...

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

ако Левски стане ЦСКА ще се радваме...да...тъмън ще станат три ЦСКА-та...

 

 

otvrat1

...след туй името...

 

А купите и титлите последно ли ще краднете? А къщичка за пиленца ще направите ли? Щото Гришата е пинтия и стадионът ви наистина е заприличал на кочина. Един ботаник разпознал шест вида лечебни треви по трибуните.

Force

Забавен си ?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

....разбирам, че за някои хора емблемата не е важна...например първите футболисти на  левски както знаем за първи път са играли с екипи закупени от Румъния и в знак на благодарно и до ден днешен емблемата на Левски представлява националния трикольор на Румъния....но за повечето хора емблемата е най-важното нещо за един футболен клуб...без емблема си никой....нула, кръгла нула...даже и минус...

protor

Едвам се устисквам да не припозная. Ще стискам още малко, па да видим. 

Defender of the...


И сега какво? Ония с 34та души публика и Ко какво ще правят? 
Цялата "безпристрастна" спортно-журналЯстическа общественост е в траур.

И, пардон,че забравих: К.Р за ЛС14!

 

Братя Стругацки

Охо, Завинаги Литексар се опитва да вземе завоя. То не бяха мантри, то не бяха клетви, че автентичният цска бил друг, че литекс не е цска. 

Пък в един момент литекс взе, че стана цска и припознавачите се умилиха. 

Не е лесно да си литексар от етрополе със седалище Litex Tower София. 

pirx71

За литексарите припознавачи копирано от сураттефтеря (със съкращения):

 

Най-голямата и съкровена мечта на разядената чорбарска душа, е да я припознаят. Каквото и, всъщност, да означава това. Ние не разбираме напълно терзанията им, защото малцина са хората, които страдат от чак толкова сериозен проблем с дефинирането и изясняването на личността си.

Ние, левскарите, винаги сме ви припознавали. Кои точно сте вие, на трибуните, по улиците, в осакатените ви сърца и души, за нас никога не е имало съмнение. Прави сте, че какво пише в търговския регистър, кой държи правата за "картинката" и от чие име подписвате писмата към УЕФА, не е важно. Тъй като то касае само клуба. При вас "клубът" е преходно явление с различни проявления, към което сукалчетата на паразитния ви организъм се впиват и присламчват, когато инстинктивно уловят пиперливия мирис на тенекиена купа и леко ръждавелния аромат на европейски полуфинали. Така свинската тения е оцеляла милиони години, вие също не разочаровате разред "Паразити" от биологията. Клубът не е толкова важен. За нас поне не е, а за вас, доказано, няма никакво значение. Там нещата са ясни и съмнения няма. Клубът е Литекс. Този път. Другият път ще е друг. От търговския регистър, през автобуса, съблекалнята и играчите, та чак до ложите. Вони на Литекс, та се не трае... От мозъка на Стойкас Стоилас, та до костите на Трифон Попов. Абсолютно Литекс.

Но за нас никога не е имало съмнение кои сте вие, защото вие никога не разочаровате и не се променяте, дори когато се подменяте. Константно праволинейни сте в осакатената от всякакви морални устои природа. И това, че танцувахте на гроба на собствения си клуб и го подритвахте, поплювахте и побутвахте, за да умре час по-скоро, та да засучете друг, и това го припознахме, като поведение. Виждали сме го у комунистическите ви създатели, които проляха и преляха от девет кладенеца кръв, за да създадат и видоизменят спортната витрина на сатрапския комунистически режим - цска. Още в първия сезон ви сложиха и кралско палто на извергските гърбици. Пратиха ви от маточната тръба на Добри Джуров право на финал за шампионската титла. И ви подариха "преиграване", за да я спечелите. Заграбиха и ви подариха, с убийства и нечистоплътие, стадион в центъра на София, докато други натириха в покрайнините на града, да се лутат години наред на игрища без трибуни, за да се пречупи и убие популярността им. Нещо, което никога не се случи.

Години наред извозваха предците ви с камионетки под строй, за да викат на Квазимодо принц. Не само предците ви водиха под строй, а и най-даровитите български футболисти, на поднос. Те поне можеха да "избират", между Квазимодо и сателитната му система от отбори, или край на кариерата. С репресии и демагогия, така градихте чорбарската си митология. За по-практично, не ви дадоха име. За да бъде по-лесно, като ви сливат, преливат, припознават, запознават... По това време нямаше и нужда от име. Нямаше кой да го скандира. На собствения ви стадион сектор Г избухваше със сини шалчета при гол на Левски. Кадрите ги имаме всички. Ставаше на крака и сектор Б. Както и сектор В. Както и сектор А. Име ви дадоха само веднъж, когато решиха да отнемат нашето. Дадоха ви името на средновековна София, което с радост завикахте по трибуните още от първия мач. Кадрите ги имаме всички. Ние никога не викахме по чуждо име. Никога не прекъснаха и гръбначния ни стълб, автентичността и идентичността на най-голямата събирателна любов и кауза в България - вековният Левски София, макар насилствено да ни пришиваха чужди емблеми и имена. Това е и голямата ви болка, и отчаяните ви и жалкарски опити да ни вмените вашата съдба, само го доказват.

За нас важни са били и винаги ще бъдат произхода и името. За вас купата и вимето. Вимето, към което паразитиращата ви тунеядска същност да увие единствения си еволюирал орган, сукалчето, за да черпи живителни глътки "титли и успехи". Веднъж изстискала докрай вимето, пиявицата се прехвърля на следващия организъм. Затова и клубът ви няма значение. Вие сте паразити, а при паразита организмът е само злочест посредник. Важните сте вие. А вие сте категорично припознати и отличени като най-аморалната и аморфна позорна маса.

Бъдете внимателни обаче с новия ви организъм и този рев около "картинката". Доказали сте, че не ви е важна, не се напъвайте... Да не вземе да обидите микренския исполин, та да тропне с късото си краче и да ви прати да биете камбаната за последно в Парижката Света Богородица, селяни прости...

Литекс ще сте до време. И "картинката" ще си получите. Гнусни чорбари ще сте до гроб!

Левскари, за нас остава да гледаме и да си записваме... Сред нас, уви, има страхотна плява, която на драго сърце и при подходяща цена и залог би принизила достойнството и ценностите ни до горното равнище. Винаги помнете кой ви направи левскари, от какви подбуди и заради какви идеи. Ние сме клуб с произход, и сме левскари заради левскари с произход, морал и стойност. Нашите бащи, баби и дядовци. Пазете достойнството, защото достойнството няма алтернатива! Смърт преди безчестие!

Край на цитата.

Force

Най ми е било трудно да споря с цитати и лозунги.

Та тук съм пас.

генек

Ака си купя паспорта на някой милиардер - ще ме признаят ли за него? Плащам 8 милиона и вземам десетки, отделно реноме, слава и история...

----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Force

генек, може да пробваш., макар че примерът ти е ирелевантен във всяко едно отношение

Хулиган

Много ми е интересно, сега коя ще е следващата дъвка в Разград и Подуене...

.................................................

http://www.drago.info/

hamel

Още на другия ден ще забравим за Осъм и Етрополе. Всичко ще бъде като в един лош сън.

Ако искаш забравяй, ако искаш недей - кошмарът на малките сини рибки продължава, и така до края на света.

генек

Цесекар,

не си плюй в душата. Имаше голям клуб - няма го. И Шекспир го няма, и Пушкин, и Мопасан... Има маса хорица, искащи да бъдат Шекспир, Пушкин, Мопасан, но... Или с тях се занимават специалисти, или нормалните хора ги подминават.

Емблема, както виждаш, се купува. Други неща не могат да се купят - историята, да речем. Етрополе си остава Етрополе - и сам Григанът го признава официално. Нима ако се кръстиш Азнавур ще го заместиш на сцената?

Не се дъни! И без идол се живее. Идолите са нужни само на диваците...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

onzitam

Навремето бях върл цесекар. Не пропусках мачове, дори когато емигрирах през 1986 година продължавах да се информирам за резултатите. 

Сега, от 20 години не съм ходил на стадион, а в последните 5-6 години спрях да гледам българското първенство. Дори и да ми се иска, не мога да запомня имената на футболистите от любимия си отбор

bdsupport

Остава и УЕФА да ви припознае по емблема. Нъл тъй.

 

 

 

hamel

генек, глей ся - в ЦСКА - София, Етрополе, Касъмчево и т.н. има секви. Но няма осъдени измамници като вашия Яблонски.

Solace

Така. Първо малко пояснения:

- зад енимълите не стоят хора от агитката, а микренският григан;

- парите са наполовина от Инджов, наполовина от григана.

 

Много мои познати не стъпваха на стадиона. Чакаха да се плати емблемата, за да се върнат от изгнание. Аз не мога. Това продължава да не е моят ЦСКА. Независимо, че играе на Армията, независимо от картинката (която самият Росен Животното оплюва), независимо от някои "легенди" в клуба. 

Начинът, по който държавата клекна на гришока, начинът, по който грозно бе направена манипулацията с Чавдар и Литекс (и то след тупане в гърдите за оздравяване), отношението към хилядите привърженици, обикалящи из села и паланки в В група - не мога да простя. 

Ясно е, че никой не искаше да спаси ЦСКА, защото е ЦСКА, а целта беше да се лапне концесията на стадиона и на базата в Панчарево.  Бизнес интереси, нищо повече. Гадно, нагло. Ако беше обратното, 8-те милиона (или пък всичко дължимо към НАП и други кредитори), щеше да е платено отдавна, без цирковете и обидата. 

 

П.п. синята част на форума да не се радва, защото и те са в изкуствена кома. Строят им стадион с пари, които никога няма да се платят на изпълнителите (тях ги компенсират с друго). А и да си зададе въпроса за баскетболния тим и защо тити ревльото веднъж лае срещу схемите на микренския, а след това прегръща същата схема. Кинти, брат...

 

литекс НЕ е ЦСКА!!!

Force

Solace, позволи ми една бележка - ГГ беше на път оше преди години да го купи, но като видя, че се опитват да го преметнат със скрити тежести и кухи договори, се отказа. Затова реши да ги резне всичките тези пиявици и да плати само дължимото към държавата. Затова беше и тази врътка.

Solace

Не мога да се съглася, Force. Не е имало (или поне не за дълго) момент в който микренския да е бил съгласен да плати всички дългове. Дори не всички, а само тези към държавата. Не, възможно най-евтинко.

Щеше да е лесно да се ангажира с тези плащания, които бяха известни. Другите колко да са - 5, 10 милиона? Хубаво, и те можеха да се поемат в средносрочен план - имаше готов отбор с по 15-20 хиляди зрители на всеки мач, приходи от наградни фондове, турнири и т.н. И щеше да има подкрепата на феновете за волно събиране на пари за новопоявилите се плащания. Нищо пазарно, само емоция. Но не, типично за селски хитрец - най-ниското съпротивление. От това загуби ЦСКА, загубиха и привържениците. И държавата се прости с едни 8 милиона - взема 36% от търсените 12 млн. Не че григанът е известен данъкоплатец, де...

Боли ме, ядосан съм. 

ИлияНиколов

Подкрепям Solace.?

Аз също няма да го припозная дори и 100 млн. лв. да извади Гришата. Това не е моят клуб, това е някаква присадка, която не е имала, няма и не ще има нищо общо с истинския, автентичен и неповторим ЦСКА!

Точно така: "Литекс" не е ЦСКА!

 

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×