Медия без
политическа реклама

Драгомир Стойнев: Нинова беше права да си оттегли оставката

17 Юни 2019
Илияна Кирилова

"Корнелия Нинова взе правилно решение като обяви, че оттегля оставката си и конгресът на БСП даде своя вот на доверие към нея и към реформата, която тече вътре в партията", заяви пред БНР депутатът Драгомир Стойнев - член на Изпълнителното бюро на БСП.

Според Стойнев лидерът на левицата е принципен човек, освен това е емоционална. "Ако не бяха местните избори, оставка щеше да има, сигурен съм. Корнелия Нинова преглътна своето его, съобрази се с мненията на членовете на конгреса, съобрази се със структурите, които от цялата страна призоваваха Нинова да не подава оставка, и е съвсем нормално тя да промени своето мнение“, категоричен е депутатът.

Той коментира още предложението на ГЕРБ за промени в размера на държавната годишна субсидия за партиите. По негови думи БСП е "за" намаляването ѝ, но това да не пречи на нормалното функциониране на партията. Стойнев отбеляза, че във вторник левицата ще има среща с "Обединени патриоти" и ДПС, но ГЕРБ са отказали поканата за разговори. "Ако идеята е политическите партии да бъдат напазарувани от българските олигарси, ние от БСП сме категорично против. Затова ние ще предложим вариант, който да води към намаляване на партийната субсидия, но също така да не се задушава нормалната работа на политическите сили и те да запазят своята независимост“, категоричен е той.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата