Медия без
политическа реклама

От днес Видин и Кърджали също са в грипна епидемия

В няколко области ваканцията се удължава

24 Яну. 2019
Илияна Кирилова

От днес нови области влизат в грипна епидемия, показват справки на сайта на здравното министерство. Учебните занятия в област Кърджали се преустановяват от днес до 30 януари включително. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Видин също е в грипна епидемия от днес. В областта се преустановяват учебните занятия в училищата до 28 януари включително, както и детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

В някои области грипната епидемия се удължава. РЗИ-Смолян е връчило предписание за продължаване на грипната ваканция в училищата на територията на област Смолян до 25.01.2019 г. включително. На основание поддържане на висока епидемична заболеваемост от грип и ОРЗ учебните занятия във всички училища в област Ямбол се преустановяват за още 5 дни – от 24.01.2019 г. до 28.01.2019 г. включително. Във връзка със запазващото се епидемично ниво на заболеваемост учебните занятия в училищата на територията на област Пазарджик се преустановяват за още 2 дни – до 25.01.2019 г. включително.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

грип, грипна епидемия

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?