Quantcast

Медия без
политическа реклама

От днес кандидатите за Софийския университет могат да подават документи

18 Февр. 2019
СНИМКА ИЛИЯНА КИРИЛОВА

От днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет. Крайният срок е 15 март 2019 г. за първата кандидатстудентска сесия и 23 май 2019 г. за втората кандидатстудентска сесия, обявиха от висшето училище.
 
Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет, на място в Ректората на СУ или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв. Първата изпитна сесия ще се проведе в неделните дни в периода 24 март - 28 април 2019 г., а втората - в съботните и неделните дни от 26 май до 23 юни 2019 г.
 
Първият етап на класирането ще бъде обявен на 9 юли 2019 г., вторият етап - на 16 юли 2019 г., а третият етап - на 23 юли 2019 г.
 
Пет от общо 119 специалности не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са регулираните специалности „Право“, „Медицина“ и „Фармация“ и две от специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация - „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“. За специалността "Книгоиздаване" приемът е по избор - или с изпит по журналистика (писмен) и журналистика (устен), или с оценките от матурите по български език и литература; история и цивилизация; философски цикъл или чужд език.
 
Две са новите бакалавърски програми, които бъдещите студенти ще могат да изучават от следващата учебна година - „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език) в Стопанския факултет и „Геопространствени системи и технологии“ в Геолого-географския факултет.

Ключови думи:

СУ, прием, кампания, студенти

Още по темата