facebook
twitter

Горещи новини

Депутати са пътували за изложение и до Дортмунд

1564
 btvnovinite.bg

Освен за станалото известно ловно изложение в Залцбург в Австрия, български депутати са били командировани тази година и в германския град Дортмунд за подобно изложение, разказва bTV.

В Дортмунд са командировани Александър Сабанов от „Обединени патриоти”. Неговото пътуване струва 3326 лв., самолетният му билет до Германия и обратно струва 1770 лв.

Бюрхан Абазов от ДПС също е ходил на изложението – за 2329 лв., от които за билет са 1387 лв.

И двамата депутати бяха сред командированите и на другото ловно-рибарско изложение – в Залцбург.

В Залцбург се оказаха и двама депутати от БСП за България – Иван Иванов и Йордан Младенов. Пътуването им зад граница съвпадна с отказа на червените да участват в работата на парламента. Социалистите се ангажираха да върнат парите.

Депутати от БСП обаче са харчили народни пари и преди бойкота. Цветан Топчиев е бил сред командированите в Дортмунд. Неговото пътуване е струвало 2329 лв. Толкова е платил парламентът и за Румен Георгиев. техните самолетни билети са по 1387 лв.

Посещението на наши депутати на изложението струва общо 10 313 лв. Основното перо в тези разходи е за самолетни билети.

От Народното събрание отговориха писмено на bTV, че фирмата, която осигурява самолетните билети е избрана с обществена поръчка. И цената на билетите се формира на база най-ниската на пазара нетна тарифа на билетите към момента на подаване на заявка.

„Всъщност фирмата, която изпълнява обществените поръчки, е в забранителния списък на Агенцията за обществените поръчки”, каза пред bTV Кристиан Кръстев, бивш министър на транспорта.

Информацията за това, че компанията e в списъка с търговските субекти с нарушения е публикувана, след като е сключен договорът с Народното събрание, уточни Кръстев.

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НСО плаща горивото за охраната на Пеевски и Доган

26.01.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

1987 4
Вотът на недоверие увисна на каприза на „Воля“ и „Атака“

24.01.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

19787 84
Домусчиев и ДПС бягат от темата "лотарии"

24.01.2020

2905 5

Коментари

mi6osp.

Имаме ловно-рибарски парламент.

JollyRoger's

Гледали са германски пушки. На 2-ри февруари...

Johnny2965

Интересна практика - покупка на самолетни билети с обществена поръчка!

Някой ще ми обясни как се печели такава обществена поръчка? Защото не намирам логика с какво ще се конкурират отделните фирми, посредничащи в покупката на билети.

ЗИЛ131

Няма интересно, има интерес.

 

19namo

Безумни пари за билети. Тези изложения да не се организират като хапка-пийка за ловци, от днес за днес следобед?

Johnny2965

И защо вестникът любезно спестява името на фирмата, препродала билетите?

УмноКрасивЧуств...

Щото трбява да сме бизнескоректни. Неска аз, утре ти, олигарсите се пазим, от гнева на народа.

 

Също не разбрах кой, КОЙ, КООООЙ е тоя шеф на парламента дето ги праща в командировка? Май Орешарски беше, нали?

 

Байдауей, ако това изтичане на контролирана информация не ви прилича на онази с "намереното" "писмо" от Вальо Топлото за за оклепване значиииии...конграчулейшънс получавате служебно партийна книжка за ГЕРБ или може да станете жорналис.

Звън®
снимка на Звън®

Повечето от депутатите, посетили споменатите ловни изложения, са имали напълно основателни причини за това. Критиките към тях са неоснователни и показват непознаване същността на ловните изложения. Ето нужните пояснения.

 

Бюрхан Абазов и Александър Сабанов и в Дортмунд, и в Залцбург са участвали като ловни трофеи, показващи величието на българския глиган. Абазов за четвърта поредна година е републикански шампион. Неговите глиги, измерени по клинична пътека 54 са цели 32 см и нямат нито една пломба Той е и първият в България глиган с вратовръзка, пътувал в бизнес класа. Сабанов пък е показвал и дивил публиката със своя глигански пенис, който може да прониква и през 30 сантиметров пласт от дъбова шума.

 

Цветан Топчиев е бил в ролята на първия в света бръснат елен със сменен пол. Йордан Младенов също е прославил българското еленово царство - той е дистрибутор на уникалните  в света демисезонни вибратори за кошути.

Дежурния

Направих бърза проверка. Самолетен билет София-Дортмунд, заминаване 2 или 3 април, връщане 7 април. Масовите цени са 181 до 246 евро, за двупосочен билет, тоест от около 350 до под 500 лева. И участието в такива изложения е интересно, но по-любопитното е кой прибира в джоба си по хилядарка от всеки самолетен билет.

Миряна Б.

Трофейните глави на българските глигани и елена лопатар дали са били закрепени триумфално на стените на залите и снабдени с тирбушони с оглед на лесното им навинтване на прилежащите вратове преди отпътуване и за бързо пристигане на летището, преди да изфиряса валидността на въжделените билети?

 

От мен като патриотка - българи-глѝгани!!!

Лoвkия

Звън!??

Миряна Б.

Драги Звън, думата "глиги" ме възбужда като никоя друга до ден днешен. Да сравним "вибратори" с "глиги" и дори с пениси, фалоси, лингами, каквото там още имат мъжете - е, кое название печели?!?

И форумът ще се промени с това нововъведение. Русофили и русофоби ще си мерят ГЛИГИТЕ! Аванти!

УмноКрасивЧуств...

**

Миряна Б.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thu...

 

Глиганите в хералдиката: обикновено черни и в профил, за ГЕРБ, тоест държавен герб е подходящ настръхналият Цветан Цветанов: животните са символ на мъжество и безстрашие.

 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thu...

 

Миряна Б.

УмноКрасивЧувст, че с теб ще се мери модераторът.

kissсинджира

Защо може да пишеш, че някой си е показвал глигите и пениса и това да му се разминава, с извинението, че било майтап, а не може да напишеш, че това е смешка за деца от детската градина? Ако някой се е почуствал засегнат, това не значи, че е прав. Ако някой се е напъвал и е сътворил тъпизъм и половина, това не значи, че трябва да му се спестява критиката. Защото знаете ли до какво води това? До Бойко Борисов води. До десет години ГЕРБ води. До това води чишкането....О, извиянвам се, по мелиниумнси се казва "коректността".

циникЪтхедонист

Друга характерна особеност на глиганите е, че са всеядни.

:)

paragraph39

/:/ Депутати са пътували за изложение и до Дортмунд

........................................................................................................................

АХАааа?!

Значи и в Дортмунд наште са се ИЗЛОЖИЛИ!

Лoвkия

Направих бърза проверка. Самолетен билет София-Дортмунд, заминаване 2 или 3 април, връщане 7 април. Масовите цени са 181 до 246 евро, за двупосочен билет, тоест от около 350 до под 500 лева. И участието в такива изложения е интересно, но по-любопитното е кой прибира в джоба си по хилядарка от всеки самолетен билет.

Оказа се, че въпросната фирма е отстранена от участие в подобни дейности заради нарушения.

Оказа се също че е сключила договор с парлямента преди установяването на нарушенията, което явно я прави легитимен субект.

Майтап...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×