Медия без
политическа реклама

Костадин Ангелов: Проверката в Александровска е наказателна акция

06 Юни 2021
Бившият здравен министър.
Илияна Кирилова
Бившият здравен министър.

Проверката на "Александровска" болница беше наказателна акция, която има за цел да урони престижа ми. Така бившият здравен министър Костадин Ангелов се защити пред Нова тв, след като преди няколко дни МЗ излезе с информация, че столичното здравно заведение е натрупало огромни загуби по време на неговото управление там.

Той добави, че никакво напрежение не е имало между него и доц. Оскар, а дълговете в "Александровска" са намалели, заплатите се изплащат навреме и няма логика в твърденията, че лечебното заведение е пред катастрофа.  "Виждам само цел да се урони престижа ми", констатира ексминистърът. Той добави, че дълговете на болниците у нас са над 600 млн. лева, а твърдения за точене на Здравната каса трябва да се доказват, иначе били медийна пропаганда.

Чаканата от няколко дни проверка в УМБАЛ "Александровска" излезе с предизвестен резултат - болницата е в тежко финансово състояние, при трайна тенденция за неговото влошаване през последните 10 години.

Ангелов приписа на своята администрация и разкритията около нередностите с трансплантации в Правителствена болница. 

"Проверка по сигнали за злоупотреби в „Лозенец“ е възложена от мен, държавата е работила, за да може сега д-р Стойчо Кацаров да говори", заяви бившият здравен министър. По отношение на болница „Лозенец“ приказките са много, никога не съм си позволявал да говоря неща, които не са доказани като факти. Първите информации, които са се появили за злоупотреби в Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ са докладвани в Министерство на здравеопазването и веднага е разпоредено от мен всички документи да се изпратят в разследващите институции – ДАНС и ГДБОП, като Министерството да бъде своевременно уведомено, че това се е случило. Вероятно резултатите сега са факт и това позволява на настоящия здравен министър да ги изнесе". 

Шокиращи нарушения с трансплантациите в болница "Лозенец", известна като Правителствена, разкри днес здравният министър Стойчо Кацаров.

Ангелов уточни, че не знае кой, как и на кого се е обаждал, за да стигне някой от четвърти в листата на чакащите до първото място. „След като д-р Кацаров казва това като „а“ трябва да стигне и до „я“. В другия случай е пропаганда и се стреми да урони доброто ми име или на някой друг", отсече ексминистърът. По думите му проблемът с трансплантациите е многогодишен.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата