Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Йордан Цонев запя: Канят ме, суверене, на сватба в Статуквото!

Таня Дончева размахвала листче за свиване на цигари

Трай, коньо, за тежка сватба!
Pixabay
Трай, коньо, за тежка сватба!

АСЕНОВГРАД, ПРИ РОКЛИТЕ
Йордан Цонев от ДПС изгуби търпение от калтащината на политиците от Промяната и открито се обяви за сватбен агент на Статуквото.
Цонев направи посещение-обиколка на асеновградските сватбени модни къщи и даде изявление, докато мереше различни празнични тоалети. Той се обърна обобщено към всички протестни и реформаторски партии:
***
"Докато се натуткате, дами и господа прекрасници, ние от Статуквото вече наистина ще се годим! - изпоти си очилата Цонев, задъхан от политическо омерзение. - Дори аз съм отвратен, че Статуквото няма алтернатива. Аматьорският подход на новите политици може да бъде извинен донякъде, но не и в такива мащаби. Ние от Статуквото винаги сме намирали начин да намерим консенсус и обединение по важните въпроси. Целият патос на протестните партии в момента е зад кого била стояла Дългата ръка на ДПС, кой при кого ходел да шушумуши и шушумига, кой размахвал листчета с али-бали-портокали... Толкова елементарно и неефективно, деструктивно, безпосочно, жалко дори в антропологичен смисъл. Ние от Статуквото намирахме начин да си движим нещата, къде задкулисно, къде открито, къде на печалба, къде за идеята. Ако сме забогатели покрай тази работа, то е, защото сме били умни да защитим и общите, и частните интереси. Видя се кой мисли национално-отговорно. Ние от Статуквото нямахме нищо против да си починем малко, да поразместим схемите, да се освежи пазарът на политическия труд, защо не! Обаче тия новите просто не стават. Не стават! В партиите на Промяната само си гледат по джобовете кой на кого да отмъкне електората или да заплете интрига с листчета и някакви менти-капели" - размаха Цонев бяла рокля за планираната годявка и венчавка на Коалицията на Статуквото.
Само за читателите на Фейк бюлетин г-н Цонев разкри, че ще закупи с лични средства и амуниция - конско оборудване за белия жребец, на който ще се завърне Статуквото.
***
ЖЪЛТАТА ГОСТЕНКА НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА
Другият горещ политически сюжет - с листчето на Татяна Дончева, също получи неочаквано развитие. 
Според версията на "Има такъв народ" Таня Дончева размахвала пред млад мъж от партията някакво листче с нещо като предложение за подкуп. Според партията на Слави Трифонов Дончева искала от младия партиец да разцепи парламентарната група на ИТН. По-късно личните показанията на младия мъж бяха в някакъв смисъл по-прецизни и той вече твърдеше, че не му бил предлаган подкуп, ама той все пак казал на Дончева, че няма да приеме такава сума.
*** 
Версията на Таня Дончева е съвършено различна. Тя написа на едно листче нейната истина и ни изпрати манускрипта, доверявайки се единствено на нашата медия. Дончева твърди, че наистина размахвала листче пред млад мъж от "Има такъв народ", но това било листче за свиване на цигари и Дончева не искала от младия мъж да разцепва партията, а просто му предложила да се разцепи той самият. 
Все для самокруток | Купить в интернет-магазине "Sherlock"
"И той се разцепи, толкова му е акълът! - свидетелства Дончева. - Наистина се срещнах с този младеж, но той нещо си фантазира, явно наистина се е разцепил и в главата му всичко е станало на трески и талаш. Аз не мога да нося отговорност за числовите халюцинации на някакъв, извинете за израза, политически и физически незрял тип. Не го знам какво направи с листчето, но замириса на изгоряло и препикано мушкато. Ама аз не разбирам от тия работи, само го видях, че очите му станаха на палачинки и взе да бълнува за някакви суми, които нито са му предлагани, нито въобще този индивид би могъл да свърши работа за толкова пари. Ще взема и аз да мина към статуквото, още малко ще ги изтрая тия дилетанти" - губи политическо търпение и Дончева. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата