Quantcast
Широко отворени валенции на почтеността | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Тезиси

Широко отворени валенции на почтеността

автор
Г-н БАЛЕВ
2 373
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ПОЧЕТЕН КАТАРЗИС И ЕДИННОСТ В МНОГООБРАЗИЕТО
Кирил Петков и Асен Василев направиха политически старт-ъп с огромен капитал от обществени симпатии на кредит, който успяха да изтеглят в качество на служебни министри, но ще харчат/реализират на свободния политически пазар. 
Техният политически проект на Окончателната Промяна с възникването си внезапно отвори всички врати към вътрешните си институции на кредитно доверие. И на свой ред Петков/Василев почнаха да раздават кредити на доверие към малки и средни конкурентни политически фракции в рамките на големи и проблемни партии. 
Като опитни играчи във финансово-икономическия сектор, те решиха да диверсифицират кредитната си експозиция и в политиката. 
За тази цел двамата играчи се обявиха за съвсем нови правила в политиката, като първо дадоха да се разбере, че не вярват в старата и изпразнена от съдържание "ляво-дясна" координатна политическа система, а след това отвориха вратите на Промяната и към т.нар. партии на Статуквото. 
С думи прости - Петков и Василев обявиха, че ще работят и с ГЕРБ, и с ДПС, и с всеки, който се съгласи да спазва няколко Петков-Василеви хубави приоритета като достоен живот, силно образование, здраво здравеопазване, събиране на всички данъци, щастие за всеки, никой да не бъде пренебрегнат и почтеност по цялото политическо тяло.
Долу-горе конкретни приоритети, като изключим тяхната пожелателност, универсалност и акцентирането на някои абстрактни понятия като почтеност.
Решението да се отвори вратата практически към всички (които докажат индивидуална и групова почтеност), от една страна е разумно - политиците от различните партии и проекти трябва да си говорят и да търсят някакви разумни решения в безумната политическа ситуация, до която се докарахме. Особено при сегашната раздробеност на политическото ни представителство (доколкото го има, защото Партията на негласуващите расте след всеки следващ безсмислен избор).
От друга страна, измерването и дефинирането на почтеността е трудна работа, ще затрудни дори опитни манипулатори като инфлуенсърите в социалните мрежи или практични мислители като Тома Биков. 
Как се изработва система за оценяване на почтеността, как се издава сертификат за почтеност? Ако трябва да се приобщават почтените хора от "непочтените" партии на Статуквото, как ще се набелязват и отсяват почтените екземпляри? Архитектите на вчерашните схеми как ще докажат новата си почтеност? Курсове по катарзис и покаяние ли ще се организират към новия Проект на Промяната, или ще се търсят такива представители на Статуквото, които са работили за него, но без да влизат в непочтености? Или ще се влиза в работен контакт по ония хубавите приоритети - само с почтени фракции в ГЕРБ и ДПС, които ще изолират непочтените в собствените си партии, докато постепенно се наложат принципите на почтеността? 
Наистина ми се вижда ужасно трудна тая задача по селектиране на почтените и общуване по такъв признак. 
Иначе разбира се и аз искам достойни старини, безкрайни младини и да вляза в Рая, но не задължително утре или вдругиден. 

Още

Кирил Петков ще разговаря с Нинова и Трифонов след изборите

23.10.2021

4179
ИТН смята за логична следизборната коалиция с Петков и Василев

24.10.2021

3683
Сянката на президента поглъща партиите и парламента

28.09.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

7571