Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Путин в молба-телеграма до БАБХ: Пратете инсинератори!

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДИАЛОГА

Като първи гълъб на разбирателството и рестарт в отношенията с Руската федерация, лично президентът и гарант на конституцията на РФ Владимир Путин изпрати молба за хуманитарна помощ до служебното правителство и Българската агенция за безопасност на храните.

Бивш зам.-министър на земеделието с подробности за схемата с инсенераторите

Путин кани български фирми, работещи с инсинератори за изгаряне на трупове, да си сътрудничат с руските въоръжени сили. Президентът иска това сътрудничество да реши някои хуманитарни и финансови проблеми с безследно изчезналите в Украйна защитници на Отечеството. 

Въпросът е в това, че за загиналите бойци на близките им се изплащат обезщетения, а за безследно изчезналите не се плаща нищо. 

"Ние нямаме кой знае колко големи човешки загуби в Специалната военна операция в Украйна, но все пак нацистите и бандеровците в безкрайната си злоба понякога успяват да ликвидират ограничени бройки от личния ни състав" - признава Путин. 

"Искаме българските фирми с инсинератори да се заемат с безследното изчезване. При нас се работи с повече от прилични корупционни ставки, така че фирмите ще останат доволни, а за нас ще е финансово облекчение" - пише в офертата на Путин. 

Друг проблем, който възниква покрай загиналите войници е, че семействата им купуват с трупните пари бели лади.

Руският тв канал "Россия 1" излъчи репортаж за семейство, което с обезщетението за техния загинал в Украйна син си купило бяла лада.

"Това е хубаво и поетично, красиво и патриотично - подкрепя тенденцията Путин. - Но ние не можем да произведем толкова бели лади, автомобилостроенето ни в момента е с намален капацитет заради абсолютно неефективните санкции на западните държави, които ни завиждат за духовните ценности" - отчита реалностите той. 

"Затова по-добре е войничетата да изчезват безследно в братските инсинератори и да не се превръщат в бели жигулита. Разчитаме на дружеската солидарност и взаимопомощ. Приятел в нужда се познава. Не искам да обвързвам отзивчивостта ви по този въпрос със решенията ни по текущите газови теми. Но все пак възстановяването на газовите доставки донякъде зависи от пълноценното и взаимоизгодно възстановяване на диалога. Все пак стотици хиляди руски войници са безследно изчезнали за свободата на България" - тактично припомня Батюшката историческото ни вземане-даване с Матушката. 

"Другото, което искам да помоля, е да ми пратите малко кадри от специализираното ви правосъдие, дето го разтурихте. Имам нужда някой да ми специализира Специалната военна операция" - моли за разбиране и протяга ръка за помощ Путин.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?