Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Политик загърби егото си, то му заби нож

На друг егото му напълнило чекмеджето зад гърба

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА, РЕАНИМАЦИЯТА
Лидер на водеща политическа сила бе приет по спешност с нож в гърба и лекарите се борят за живота му. 
Трагедията се разиграла заради желанието на политика да изпълни препоръката на Ива Митева - загърбил егото си и то му забило нож епидурално. Тази сутрин Митева призова политическите лидери да загърбят егото си и да се опитат в името на България да оставят настрани ежбите, да не губят енергия в междуличностни разправии и да направят всичко възможно да се реализира позитивно третият мандат за съставяне на правителството. 
Лидерът чул това и си си казал: защо не, стига съм робувал на егото си, България е по-важна! 
И му обърнал гръб, а пренебрегнатото его побесняло и му забучило нож с невиждана ярост. Макар че самият политик е с деликатна фигура, егото му е като двукрилен гардероб и притежава огромна сила. 
Лекарите помолиха за разбиране и не разкриха самоличността на пострадалия, за да не му се наруши куролацията между его и литмус.  
***
ЕГОЦЕНТРОВКА
Друг политик пожела да разкаже под сурдинка за патилата си със своето его, защото и той много страдал. 
Той пожела анонимност, за да не го бие егото - то било страшен домашен насилник, макар че пред хора се държало добре и създавало впечатление, че е едно благо и грижовно его.
Ето какво разказа анонимният лидер, тайно малтретиран от егото си:
"Егото съм си го задоволил за 50 години напред, но въпреки че е презадоволено, пак е недоволно, иска още и още. Мен няма да ме има след някоя годинка, егото ми още ще дефилира. И въпреки това пак е неблагодарно. Случвало ми се е за малко да се обърна и то веднага ми пълни чекмеджето с някакви пари и кюлчета, към които нямам никакъв интерес. Всичко е от пустото его. Не го искам, но то е по-силно от мен и си прави каквото иска. Едно време еготата се радваха и на малкото. Сега са като лами, все не им стига, все най-хубавите моми искат, най-хубавите златни ябълки... Днеска му даваш манекенка за 5 000 лв., утре вече иска за 10 000. Няма угодия! Народът не е толкова капризен, колкото това пусто его. Една минута да се замисля за нещо друго, то веднага ме хваща за яката и ме обвинява, че ужким си търся алтер-его. Добре че още не ме е застреляло в гръб или като на колегата, дето му забило нож. Аз го разбирам и му съчувствам. Станахме роби на тия егота!" - разрида се лидерът и хукна да задоволява егото си, за да не яде калая. 

Още по темата