Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Плевнелиев заплаши контакта с вилица, бръкна в чекмедже

Соломон Паси свирепства с багажника на трабанта

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ЧЕМБЕР ДЕРЕ

Флагманът на Контактната група за преговори в бг-евроатлантическата общност Росен Плевнелиев си направи профил в руския аналог на Фейсбук - ВКонтакте, за да демонстрира политическа воля в името на националните интереси.

"За да осъществим контакт, влизам дори в русофилската социалистическа мрежа, само и само да поощря националноотговорното поведение" - обяви Плевнелиев. 

Той разпрати покани за приятелство на евроатлантическите потенциални партньори, с които ГЕРБ иска да се състави правителство на националното спасение. 

Потенциалните партньори от ДБ и ПП обаче смятат, че под думите "национално спасение" се има предвид баналното спасение на Бастунбаши и неговият градински ангел спасител мултиохладител Иван Мандраджи Гешев. (Прозвището "Мандраджи" Гешев добавил към името си, както навремето посетилите Божи гроб добавяли към имената си "Хаджи"; по същия начин Гешев добавил родови прякор "Мандраджи", защото е участвал в партизанска борба за овладяване на мандра.)

Но като видял Плевнелиев, че Христо Иванов и Кирил от династията на Асеневците не приемат поканите за приятелство и въобще не влизат във ВКонтакте, контактьорът заплашил, че ще бръкне в контакта с вилица. 

Laura Walker 🌻⚖🍸🇺🇸 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 on Twitter: "Judge: Are you  continuing to accept responsibility for your false statements? Flynn: I am,  your honor. Judge: “Is it your contention that Mr. Flynn was entrapped

"Аз искам да помогна на държавата да се обедини и заедно да преминем през бурята, но те се неконтактни и неадекватни. Само да видя, че малко от малко милеят за България и за Бастунбаши, ще им дам и по един чембер да ми изчаткат, само и само обединение да има!" - леят се росни капки от очите на президента (2012 - 2017) Плевнелиев. 

Плевнелиев дори тръгнал да изпълнява заканата си, но вместо в контакта бръкнал с вилицата в чекмедже. 

***
СКОПИЕ

Другият контактьор и евроатлант - ястребът Соломон Паси, скопи книжен тигър, за да стресне потенциалните партньори. 

"Хайде бе, диванета, хайде да се обединим евроатлантически - кандардисва ги атлантикът, - хайде да осъществим контакт, хайде да се чуе реванието на българския лев, не да писукаме като скопени маждрамуняци посред международното положение. Хайде, да не обърна другия край на трабанта!" - заканил се мъдрият Соломон и намекнал, че ще мята вироглавци в багажника, ще ги вози на Витоша и кой знае какво още ще прави с тях там. 

"Може да викна и Цецерон с багера, той също е атлантик!" - напомни старите рани по снагата на Витоша Паси.

Безчувствени и безсъвестни политици му се присмели, че багажникът на трабанта е по-малък от чекмедже и няма да побере прасе, захапало лимон, камо ли сериозен политик с нормален корпус. 

***

Периферни наблюдатели прогнозираха, че правителство на спасението все пак ще се състави, но с някой от следващите мандати, понеже с чекмедже-мандат не било удобно. 

***

Цецо с багера ексхумира трупове - усмивки от старите хроники.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?