facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Обикновен мутризъм

Обстановката клони към ситуация

автор
Г-н БАЛЕВ
3 431
Нека издигнем сърдиткопетковщината на едно по-високо ниво - довечера брифинг точно в полунощ! Всички каляски стават на тикви и почваме да се мръщим обидено.

Правителството смени "извънредното положение" с "епидемиологична обстановка", пусна заплатите на МС, НС и държавните агенции - и продължаваме напред! 

Брифингите са отменени вече седмица, затова ги правят само по 2-3 на денонощие, като почти не се случва да ги организират след полунощ. Населението изглежда е подложено на някакъв експеримент от компетенциите на Иван Павлов (оня с кучето и условните рефлекси). Големият учен Павлов навремето си имал куче и му святкал с една лампичка, за да проникне в тайните на висшата нервна дейност. С тия и други лабораторни занимания той искал да докаже на света биологичните основи на психичната дейност. 

Сиреч - психиката на човека или кучето има своите чисто физиологични предпоставки. Стъпвайки на тази база, учените от следващите епохи са открили безброй полезни хапченца и медицински консумативи. А българската полунаучна и филантропическа общност откри съвсем нов медицински консуматив - питателната фурма, която България получи в огромен тонаж. 

Това, сложното, за биологичните основи на психиката може да се обясни с такъв пример. Ако някой има поведение на мутра, то значи той се храни като мутра, спи като мутра, яде като мутра, бие като мутра и въобще цялата му биология е мутренска. Такъв индивид може да се промени само с биохимични средства или да го оставиш 1 месец на фурми и гола вода. Извънредно положение с повишена обстановка! 

Защото мутрата не само ще внесе тонове фурми, но първо ще пробва да те излъже, че това са медицински консумативи и той ти спасява живота! Яж питателни фурми, значи, и се нареди на опашката да целуваш ръка!

***

Гледаме обаче, че стилът на българския мутризъм си пробива път на най-високо лидерско ниво в света. 

Доналд Тръмп и преди даваше арогантни брифинги, в които се кара на журналистите, че са фейкове и фрийкове - веднъж преди години дори имитира издевателски журналист с физически недъг. Като гръмна скандалът, Тръмп естествено отрече трижди и каза, че не се е подигравал на недъга на човека. (Има си хас - аз не за да ви обиждам ви нарекох мисирки, но просто така крякате, прлю-прлю-прлю.) 

Напоследък обаче Тръмп взе да го дава съвсем мутренски. 

Първо обяви в Туитър, че Обама е направил най-голямото политическо престъпление в американската история. След това даде един брифинг, в който надмина и Бойко Борисов по сърдиткопетковщина. 

Питаха го какво има предвид за Обама, той се разфуча, взе да мята бомбастики и нищо конкретно - това, вика, е "Обамагейт"; това е невиждано престъпление.

Все пак какво е то?

Всички знаят, пише го по вестниците, вика Тръмп. Прочетете всички вестници освен вашия - и ще разберете.

Репортерка с азиатски черти го попита за коронавируса, той и на нея се скара: да питала в Китай - само дето не обвини репортерката, че лично е донесла вируса в САЩ и дори се опитва коварно да метне по президента някое ковидче, докато задава глупави въпроси.

Лошото е, че ако нашият джентълмен на съдбата Борисов има сравнително ограничено в световен мащаб влияние, в мутризма на Тръмп мащабите са други. Той така мутренски се държи не само с репортерите, но и с другите световни лидери, освен бабанките, които уважава - Путин и Ким Чен Ун. Така мутренски изглежда се кани или се опитва да се разправи и с Обама - какво ли ще излезе от тоя гейт? И ако тука у нас саморазправата с Цветан Василев и Васил Божков може да мине под графа "междуособици, мутренски конфликти", в Щатите работата е по-дебела. 

В миналото Съединените щати бяха упреквани, че си присвояват ролята на световен жандарм. А ролята на световна мутра бихме казали, че е още по-притеснителна. 

Следваща хипотеза: Обама се укрива някъде в сърцето на Африка и от там праща марксистки възвания и манифести против империализма и диктатурата на мутротръмпиата; всяка сутрин дава интервюта по CNN, а Тръмп трича телевизията и се мъчи да им вземе бизнеса, за да го даде на някой корпулентен американски реднек! 

Става все по-интересно. 

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ердоган защити башбакан Бойко от евронападките
ФБР разследва опит за отравяне на Тръмп с писмо с рицин

20.09.2020

1304 15
САЩ забраняват TikTok и WeChat

19.09.2020

Обновена

2047 20

Коментари

miles

За да присвояваш нещо, преди това трябва да е принадлежало на някого.

vrana2

  Тъпо.

Wallstreet

"Ситуацията" клони към обстановка, 

обстановката клони към положение......

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Положение ли е -- не ми го хвали!

Venceremos
снимка на Venceremos

💩на това 🐛редовно дават  трибунчица, презентира безкрайна глупост и бездарие.👎👎💩💨

Forza NATO

Всички знаят, пише го по вестниците, вика Тръмп. Прочетете всички вестници освен вашия - и ще разберете.

Не знаех, че Тръмп си говори със "Сега" на брифингите си. 😄

 

Мисля, че в този (онлайн) вестник това май е първото споменаване на "Обамагейт" - което на свой ред придава на написаното допълнителен чар. 😉

Иво Балев

Здравейте. В текста няма указания Тръмп да си е говорил с вестник СЕГА. 

За чара благодаря от името на цялата лаборатория. 

Forza NATO

Моля, моля, пак заповядайте! 😊

За проведения разговор съдя от комбинацията на използваното притежателно местоимение и, най-вече, игнорирането до момента на темата "Обамагейт" от страна на "Сега".

 

Последното, разбира се, не е и не би могло да е бележка към "После", а към други раздели на сайта.   

Влез или се регистрирай за да коментираш