Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Цеките и Черепа възстановяват сътрудничеството, Горанов им дава офиси

Приятел в нужда се познава, изповядва бившият ковчежник

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

В света на силните мъже, големите пари и свинските черва настъпиха драматични промени.
Списъкът със санкционираните по “Магнитски” лица се разшири знаково, а бившият финансов министър Горанов си закупи офиси за 750 000 лв. Сред жертвите на Магнитските бури са емблематичните Братя Найденови, бивши бизнес партньори на Васил Божков. От братята, известни като Цеките, в края на 2019 започна масираната атака срещу Васил Божков, която от уважаван бизнесмен го превърна в дубайски прокуденик. Майката на Пеевски Ирена Кръстева също попада под ударите на недопустимия Магнитски акт. 
Между тези събития на пръв поглед няма връзка, но не е точно така! 
***
Всички се чудят за какво са му новите офиси на Горанов, че хвърля такива луди пари за недвижима собственост, при положение, че дори не живее в собствено жилище и от години и виси на врата на кръстника си.
Самият Горанов каза на другите медии, че вече е извън политиката и няма да дава обяснения за търговската си дейност. 
Той се съгласи да говори единствено пред нашия Фейк бюлетин, защото уважава професионализма ни в масовите комуникации. 
“Васил Божков преди даваше ли интервюта, обяснения, анализи? - попита риторично Горанов, за да очертае разликата. - Сериозните бизнесмени не плямпат наляво и надясно, а си гледат бизнеса! Единствено за вас правя изключение, защото знам, че няма да изопачите думите ми”, гласува ни доверие Горанов. 
Ето какво каза бившият ковчежник, ето как повдигна воала, дръпна пердето, вдигна покривалото от някои тайни! 
“Искате да знаете защо пазарувам офиси, както Шиши навремето пазаруваше медии и всички се чудеха за какво са му - навлезе в горещата тема Горанов. -. Обяснението е просто. Приятел в нужда се познава! Мисля да пусна Цеките и Божков в моите офиси и това не е капан! На мен те са ми помагали навремето, носили са ми разни работи, пари, жетони, чувствителна информация… Работили сме добре и коректно. После станаха някои работи, Цеките нападнаха Божков синхронно с прокуратурата, знаете долу-горе историята, това беше повеля на времето и повеля на свинските черва, ако ме разбирате. Сега е време аз да им помогна, когато са в беда и когато свирепстват Магнитските бури. 
И само на вас ще кажа една новина. Цеките и Божков изцяло се сдобриха и пак ще си сътрудничат, а аз ще ги пусна в моите нови офиси, даже на първо време няма да им искам пари, само и само да се закрепят, че на първо време ще им е трудно! Така става, когато хората се пекат на един и същи огън! Американските санкции са като геена огнена, това събира бившите врагове и ги сплотява в бедата. Общата беда изглажда всички стари противоречия, всички различия! А хората затова сме хора, за да си помагаме”.
Горанов, словоохотлив до немай-къде, сподели още някои свои виждания, една много лична изповед:
“В древността финансовите министри традиционно са били евнуси, но аз съм точно обратното на евнух. Имам стоманена атрибутика. Прокуратурата колко време ми държи проверката на трупчета и нищо!... Е, там, оная проверка за апартамента на кръстника, дали съм в конфликт на интереси като живея в имота му без пари, а той вземаше обществени поръчки. И какво? Формално погледнато ме държат за чреслата, но на мен нищо ми няма, казано честно, всичко ми е наред.Ще убия враговете си с великодушие. И на Ирена Кръстева ще помогна, ама за Бойко и Делян ще се замисля. Нека се смирят. Те повече няма да ме командват! Ако искат да се присъединят към нашия бизнес обръч, условията вече са други, те вече не са началници! Ще ми държат шлифера, ще ми отварят вратата, ще ги изпитвам за механизми на пазарното равновесие и какво е кредитна експозиция. Ги ди примитиви, колко са ме дразнили с чорбаджилъка си! 
Айде, ако Бойко дойде и целуне ръка, ще му уредя ново финансиране на “Бистришките тигри”, дето ги затворихме миналата година” - още по-великодушен е Горанов. 
От редакцията на Фейк бюлетин не попитахме Горанов откъде има толкова пари за новите офиси, защото между джентълмени за такива неща не се говори. 

Още по темата