Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Асен Василев не искал бедните да се парят, цитирал Левски

Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме!

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ГОРЕЩА СУПА И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ
Днес в Народното събрание Асен Василев извади някаква фраза от контекста ѝ (ДГД бедните), после сума време не можа да ѝ намери нито кон, нито текст, нито колесница - всяко следващо обяснение и извинение само задълбочаваше недоразумението. Оригиналният произход на фразата всъщност е американска историческа пародия, но това няма значение. 
След като се посъветва с възглавницата си, Асен Василев скочи посред нощ като попарен с вряла супа и пак почна да се извинява на бедните, че не е искал да ги обиди, ами искал да обиди ГЕРБ, но без език на омразата. 
Той записа специално видеообръщение-извинение към всички, които се почувстваха засегнати от фразата за духовния живот на бедните.
"Всъщност имах предвид, че който се е парил, не трябва да рита срещу горещия ръжен, а трябва да духа чорбата, кашата, боба, фасула - заяви съненият Василев. - Затова народът е казал: парен каша духа. Затова и ВАСИЛ ЛЕВСКИ Е КАЗАЛ: ЦЕЛИ СМЕ ИЗГОРЕНИ ОТ ПАРЕНЕ И ПАК НЕ ЗНАЕМ ДА ДУХАМЕ!" 
Последното Василев изрева с гласа, с който по-рано викаше: КРИЗА! 
"И Левски ли ще обвините в нецензурен език?" - пита риторично Василев, най-после напипал контекста в полусън. 
***
НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ПОЖАР
Силвия Кацарова изненадващо подкрепи Асен Василев и каза, че не е обедняла, а дори се е обогатила духом от изказването на Асен Василев за кризата на духа и пауперизма. Така Кацарова намери повод и да се самоцитира, и да напомни за нуждата от широка квота за българска музика в ефира.
"Аз приемам, че Асен Василев с тази фраза наистина е цитирал Левски за паренето и духането, но той така цитира и мен, намеква един вид, че и да изгори, не го е страх! - убедена е певицата. - Дано повече български политици цитират български песни, дано по-често да слушаме тези песни по БНТ и БНР, за да са ги припомняме и да ги цитираме хем правилно, хем в контекст" - изтъква Кацарова. 

 

Още по темата