Quantcast
10 начина да се доберем до медицинска помощ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Survivor

10 начина да се доберем до медицинска помощ

автор
Г-н БАЛЕВ
4 039
 Pixabay
Не забравяйте, че се състезавате с още много пациенти за оскъдни места и медицинска помощ!

Системата на здравеопазване е на самотек, това е ясно на всеки. 
Ако искате да оцелеете в тези сложни времена, лекомислено е да разчитате на квалифицирана помощ, която пада от небето. Помнете, че сте в конкуренция с още много болни. Те може да са напълно непознати, но може да са ваши близки, колеги, роднини, все едно - ако са пациенти, значи сте в конкуренция за оскъдните ресурси на системата. Ако искате да оцелеете, ще трябва да си сложите бизонската кожа и ламаринените очила. В борбата за оцеляване няма място за сантименти! 
За болните и техните близки е необходимо да притежават извънредни умения, за да спасят човек в тежко състояние и да е сигурно, че е получил всички необходими грижи.
Ето и списък с препоръки за успешна стратегия в борбата за оцеляване. 
1. Най-добре е да сте министър-председател и бивша легенда. Нищо че е малко бивша легендата, абсолютно сигурно е, че ще получите най-доброто от най-доброто медицинско обслужване. За вас са ангажирани най-добрите лекари, най-добрите астролози и шашмалози. Всичко, което е по силите на медицината и бабините деветини, ще ви го приложат - и да се надяваме, че всичко ще бъде наред.
2. Бъдете инфлуенсър и отмъстител. Заплашвайте на всяка крачка медицински и административни лица, че ще ги направите на сол в социалните мрежи и ще им вгорчите живота, ако не ви обърнат внимание, че да умрете по всички правила. Ако сте достатъчно убедителни в инфлуенцията, ще ви приемат в болница, ще ви направят всички необходими процедури и със сигурност ще имате хъс да оживеете и да им потърсите сметка, ако нещо не са изпълнили както трябва и както е в цивилизованите държави. Пътем ще заразите известен брой хора, докато мятате жлъч и слюнка във всички посоки - но такъв е животът на известните. 
3. Обсъждайте изборите в САЩ в социалните мрежи и задължително ще ви обърнат внимание по медицинската част - опонентите ще ви кажат: г-не/г-жо, пийте си хапчетата! Ама яко ги обсъждайте тия избори, на живот и смърт. Това са съдбовни избори, разговорът се записва и вашето мнение е важно за нас. Колкото по-малко знаете за Съединените щати и избирателната им система, толкова по-яростно се включвайте в дебатите. Макар че все тая - и да знаете, и да не знаете, в хода на дискусията пак ще ви пратят на лекар. Ще се погрижат и за сексуалното ви здраве. Ако сте жена на средна възраст, ще ви окайват колко сте нереализирана в интимната сфера. Ако сте млад симпатичен мъж, ще ви "разкрият", че сте гей и ще ви предложат кастрация, за да не разваляте децата. 
4. Бъдете мутра. В мутроикономически строй с мутрозастраховане, мутрокултура и мутренско отнемане на бизнеси - естествено, че и здравеопазването е от мутри за мутри. Ще се намери медицински екип и за вас, само се култивирайте като мутро-тиква. 
5. Като цяло буйствайте. В състояние на афект е разбираемо, ако цапардосате някой лекар, бил той Мангъров, Мутафчийски или Охболи. Ако не в ковид отделение, поне в някоя лудница ще се намери местенце, където и да не ви излекуват от короната, ще добиете безценен медицински и социален опит. 
6. Дегизирайте се като инспектор от НАП и влезте на "проверка" в болница, която са ви препоръчали. Докато обикаляте, се оглеждайте за свободни легла и като видите такова, мятайте се в него, завийте се до брадичката и кажете: аз тука си бях! 
7. Радикална мярка - маскирайте се като оперативна група на ГДБОП, нахлуйте на развиделяване в препоръчана болница, разритайте и си освободете едно отделение, настанявайте се. Набийте пациенти и медицински лица, но лекарите щадете, те ще ви лекуват. И апаратурата пазете. Ако ви разкрият, че не сте от ГДБОП, кажете, че е станала грешка с навигацията. 
8. Бъдете гербава калинка - директор на държавна агенция, зам.-министър, министър, депутат. Колкото по-голям батак сте оставили в някоя сфера, толкова по-старателно ще ви лекуват. Житейски парадокс, но факт. 
9. Свръхрадикална мярка - ако сте с тежки симптоми на корона вирус и не ви приемат никъде, приведете се в такъв вид, че да не могат да ви върнат - огнестрелна рана, фрактура, политравма, възпален апендикс. Как се възпалява апендикс нарочно, нямам представа. Но ако искаме да ни приемат по спешност, трябва да научим някой такъв трик. 
10. Влезте в някоя болница да агитирате, че вирусът е измама и конспирация. Все някой умник ще ви повярва и ще освободи легло. Ама не агитирайте сред лекарите, че ни трябват.
***
Soundtrack: 
 

 

Още

Как да се подготвим за тежката зима - 10 препоръки

14.10.2021

Г-н БАЛЕВ

6371
8 качества, които трябва да притежава кандидат-президентът

30.09.2021

Г-н БАЛЕВ

3739
5 мерки срещу галопиращата инфлация

23.09.2021

Г-н БАЛЕВ

9128