Медия без
политическа реклама

Зеленски назначи нов посланик в София

Терорът никога не остава без отговор, предупреди украинският президент

24 Дек. 2022
Украинският президент е сменил някои от посланиците на страната си - в България, Латвия и др.
ЕПА/БГНЕС
Украинският президент е сменил някои от посланиците на страната си - в България, Латвия и др.

Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас. С указ на Зеленски начело на украинската дипломатическа мисия в София вече ще бъде Олеся Илашчук. Досега поста се заемаше от Виталий Москаленко.

Това не е единствената смяна на украински посланик по света. Така например с поста си се разделя ръководителят на мисията в Латвия, освен това страната има нови дипломатически представители в Обединените арабски емирства и Бахрейн, както и в Перу.

В традиционното си вечерно послание Володимир Зеленски съобщи, че е провел важна годишна среща с посланиците на Украйна и целият дипломатически корпус на страната е получил задачи за следващата година. Зеленски иска да бъде засилено сътрудничеството с традиционните партньори на страната, така че "следващата година наистина да бъде решаваща в тази война и Украйна да постигне всичките си цели". "Подготвяме се да модернизираме дипломатическата служба, ще укрепим украинските посолства", допълни украинският президент.

Украинският президент предупреди и за възможни руски атаки през предстоящите празници, като отправи и неочаквано предупреждение към Русия. "С приближаването на празничните дни руските терористи могат отново да се задействат. Те презират християнските ценности и всички ценности като цяло. Затова, моля, обръщайте внимание на сигналите за въздушна тревога, помагайте си един на друг и винаги се грижете един за друг. И още. Гражданите на Русия трябва ясно да разберат, че терорът никога не остава без отговор", заяви той.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?