Медия без
политическа реклама

Зеленски: Корупцията е предателство по време на война

27 Авг. 2023

Президентът на Украйна Зеленски заяви в тв интервю, че корупцията е голям проблем за страната. "Искам да приравня корупцията с предателството по време на война. Съответните изменения ще бъдат изпратени до Върховната рада на Украйна", декларира той. Светът гледа на нас като на крепост и е лоша идея да взривяваме крепостта отвътре, добави президентът. 

Войната не трябва да преминава на територията на Русия: „Има голям риск в този случай да останем сами“, заяви Зеленски пред украинската телевизионна водеща Наталия Мосейчук. 

В същото интервю, Зеленски заявява, че ако въоръжените сили на Украйна достигнат границите на Крим, ще бъде възможно „политически да се натисне за демилитаризацията на Русия на територията на Крим“.

Можем да се бием дълго, но при условие че не губим хора, минимизирайки загубите като Израел.

"Не държа на властта. Бих искал да проведа избори, но САЩ и ЕС (които призовават за избори) трябва да финансират изборния процес и да изпратят наблюдатели на фронта, завява Зеленски. "Казах на сенатор Линдзи Греъм (Републиканска партия), че предсрочни избори няма да направя, но ако те са готови да ги финансират - тогава да рискуваме заедно", отбеляза президентът

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата