Медия без
политическа реклама

Зеленски изостри тона към САЩ и обеща да атакува Русия

31 Март 2024
Зеленски изостря тона към САЩ
EPA/BGNES
Зеленски изостря тона към САЩ

Володимир Зеленски за пореден път призова Конгреса на САЩ да одобри възможно по-скоро финансирането на Украйна. От това зависят възможностите на страната на бойното поле. 

Зеленски отбеляза, че до момента, в който Украйна няма да знае, че може да разполага с постоянната подкрепа на САЩ, "ще бъдем в това положение, в което сме". Той добави, че в момента ВСУ може да атакува ограничено, "но за да изтласкаме руснаците, ни е нужно повече оръжие", подчерта държавният глава. 

Той отбеляза, че заради противоречията в Конгреса Украйна изпусна вече половин година. "Не можем повече да губим време. Украйна не може да бъде предмет на междупартийна политика". 

Президентът смята, че противниците на помощта за Украйна не схващат залозите в пълномащабната война: "Ако Украйна падне, Путин ще раздели света на приятели и врагове на Русия". 

Зеленски каза, че атаките на Русия по украинската енергосистема са голям проблем. Той смята, че Украйна може да спре тези атаки, като накара Русия да плати същата цена, "и когато Русия спре тези атаки, и ние ще ги спрем". 

"След като нямаме ПВО, за да защитим нашата енергийна система, а руснаците ни атакуват, питам: Защо да не можем да отвърнем?!  Нека тяхното общество да се научи да живее без бензин, без дизел, без ток. Така е справедливо", заключи Зеленски. 

В последния месец украинските атаки с дронове на руска територия зачестиха и успяха да извадят от строя четири големи руски петролни рафинерии. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата