Quantcast

Медия без
политическа реклама

Шойгу инспектира предните позиции на руските войски в Украйна

18 Дек. 2022
Архив ЕПА/БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е инспектирал руските войски, участващи в така наречената от Русия "специална военна операция" в Украйна, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Всички те се позовават на руското министерство на отбраната.

В съобщение на министерството в "Телеграм" се казва, че Шойгу се е срещнал с военни на фронтовата линия и на команден пост, но не става ясно кога е била извършена визитата и дали Шойгу е посетил самата Украйна.

Видео, постнато заедно с изявлението на министерството, показва Шойгу във военен хеликоптер и две снимки, направени от въздуха на празни участъци земя.

Новината дойде ден след като руският президент Владимир Путин проведе заседание с висши руски военни, в това число и с Шойгу, за да чуе мненията им как би трябвало да продължи военната кампания в Украйна.

Руският президент Владимир Путин се е запознал с работата на съвместния щаб на въоръжените сили, участващи в специалната военна операция в Украйна, заяви говорителят на държавния глава Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

 

Още по темата