Медия без
политическа реклама

Нова ракетна атака остави Киев и без вода

В деня, в който Русия бе обявена за свързана с тероризма, тя изстреля 67 ракети срещу гражданската инфраструктура

23 Ноем. 2022Обновена
Инсайдер UA

Руската армия нанася нови ракетни удари по възлова структура на украинската ел. мрежа. Текат съобщения за попадения в районите на Киев, Лвововска, Виницка и Кировоградска област.

"Целият град е без електричество. Очакваме допълнителна информация от енергийните експерти. Възможно е да има прекъсвания във водоснабдяването. Останете в укритията", написа кметът на Лвов. 

Черниговская област също вече е без ток.

Губернаторът на Николаевска област Виталий Ким предупреди за "много ракети", пристигащи от юг и изток, предават от BBC. Според информация на УНИАН Руската федерация е вдигнала в небето най-малко 9 бомбардировача Ту-95. 

"Ударено е едно от столичните инфраструктурни съоръжения. Стойте в укритията! Въздушната тревога продължава", каза кметът на Киев Кличко. Трима души са починали, 6 са ранени, целият град Киев е без водоснабдяване, отбеляза Кличко.

Ровенската АЕЦ е приведена в авариен режим на работа. Южноукраинската АЕЦ частично е спряна. 

Укрзализниця съобщи, че всички влакове в Украйна са спрени. 

"В деня, в който Европарламентът обяви Русия за държава, свързана с тероризма, тя го потвърди, изстрелвайки 67 ракети по гражданската инфраструктура", заяви тази вече президентът Зеленски. От 67-те 51 ракети са свалени от украинската ПВО.

Ключови думи:

Киев, ток, вода

Още по темата