Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мобилизираните руснаци ще се молят за "архистратега" Путин

12-годишно момче е получило повиквателна за военна служба в сибирски град

11 Дек. 2022Обновена

На руските мобилизирани започнаха да раздават молитви за Путин. Във филма на федералния телевизионен канал "Спас" бяха показани молитвени книги, в които ясно си личи молитва за главнокомандващия Владимир.

В молитвата Путин е наричен „архистратег“, както архангел Михаил е наречен в православния канон - там архистратега е военноначалник, водач на цялото небесно войнство от безплътни сили, ангели и архангели, които се болят със Сатаната и падналите ангели, подчинени на него.

Още преди 10 г. организацията "Национален комитет +60", създадена във връзка с 60-годишнината на Путин, поиска от патриарх Кирил да одобри текста на молитвата не за Путин, а към Путин. Молитвата започваше така:

Към теб, Владимир Благоверни, смея да издигна глас,
Очисти ме от всякаква мръсотия, чуй ме в този тъжен час.
Приемете най-топлите молитви, избавете духа ми от злини и неприятности...

Руският патриарх Кирил призова на 7 октомври - за 70-ия рожден ден на Владимир Путин всички - от епископи до прости миряни - „да предложат старателна домашна молитва на този ден за здравето на държавния глава на Русия". Кирил предложи и конкретен текст на молитвата, в който се призовава Господ да бъде милостив и щедър към държавния глава на Русия, да му даде здраве и дълголетие и сила за да се справи с видимите и невидимите врагове на Русия. 

ПОДРАНИЛА ПОВИКВАТЕЛНА

В град Канск, в руския сибирски Красноярски край, военна комисия e изпратила повиквателна на 12-годишно момче, съобщи БТА. Снимка на документа е публикувана от уеб изданието "ЧП Канск" в най-голямата руска социална мрежа "ВКонтакте", съобщава в емисията си на руски език "Текущо време" Радио Свободна Европа/Радио Свобода в сътрудничество с "Гласът на Америка".

В повиквателната пише, че детето трябва да се яви във военната комисия за първоначална военна регистрация.

„Ситуацията е следната, за дете на 12 години дойде повиквателна от военния комисариат в Канск, а доколкото не ме лъже паметта, на първоначален отчет започват да водят от 16-17 годишна възраст. Въпросът е защо от детето се иска да отиде във военната комисия и да се води на военен отчет? Или нещо се е променило? ", пише авторът на публикацията.

Красноярското онлайн издание NGS24.ru обръща внимание, че повиквателната е подписана от А. Киселев, чиято фамилия и инициали съвпадат с тези на военния комисар в Канск Александър Киселев. Адресът на военната комисия за регистрация и вписване на публикуваната онлайн повиквателна също съвпада с истинския.

Съгласно закона "За военния дълг и военната служба" гражданите на Русия от мъжки пол трябва да се явят на военен отчет от 1 януари до 31 март в годината, в която навършват 17 години.

Още по темата