Медия без
политическа реклама

Експлозии разтърсиха Киев тази сутрин

26 Юни 2022Обновена
Телеграм
Първа снимка на ударената сграда

Четири експлозии са били чути рано в Киев тази сутрин, предават световните агенции. По информация на Франс прес при ударите е засегнат жилищен комплекс до центъра на града. Възникнал е пожар, в района се издига гъст дим.
Експлозиите са се чули около 6,30 сутринта. Властите
 съобщиха, че по Киев са били изстреляни 14 ракети. Четири от тях са попаднали в жилищни сгради. Едната от ракетите е ударила покрива на 9-етажна жилищна сграда и е отнесла последните три етажа. Втората ракета е попадала в детска градина.

Има най-малко 5 ранени и един загинал. Изпод развалините е измъкнато 6-годишно момиченце. На мястото са пристигнали линейки и спасителни екипи. “Има двама ранени. Част от живеещите в сградата са евакуирани,” коментира кметът на Киев Виталий Кличко в „Телеграм“.

Киев е бил обстрелван от самолети Ту-95 и Ту-160 с ракети Х101, които могат да летят на разстояние до 5,5 хиляди км. Бомбардировачите са излетели от Астрахан, а ракетите са изстреляни над Каспийско море, уточни говорителят на украинските ВВС Юрий Игнат.

 

 

 

 

 

Инспекция

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е инспектирал руските войски в Украйна, съобщиха руските агенции. Не се съобщава къде точно е бил Шойгу. Той е изслушал доклади за обстановката на фронта и е връчил награди на военни.

 

 

Ключови думи:

Киев, експлозии, война

Още по темата