Медия без
политическа реклама

Изкуственият интелект с пробив у нас: Поиска аграрна полиция

Областният управител на Перник написа официално писмо с помощта на чатбот

16 Март 2023
ChatGPT, Bard...- това са имена, с които тепърва ще свикваме.
Pixabay
ChatGPT, Bard...- това са имена, с които тепърва ще свикваме.

Може ли да има нещо общо между Перник, изкуствения интелект и аграрната полиция? Оказа се, че може. Днес областният управител Людмил Веселинов написа с помощта на изкуствен интелект първото официално писмо в държавната администрация у нас. Входирано е в  Министерство на земеделието - с искане да се създаде аграрна полиция. 

"Възможностите, които предоставя изкуственият интелект, са доста широки. Ако ги използваме правилно, можем да постигнем много добра ефективност и по-добри резултати във всяка една работа. Изкуственият интелект може да помогне за автоматизиране на рутинните задължения, както и за освобождаване на ресурси за по-важни стратегически задачи, което ще бъде от голяма полза за държавните институции и обслужваните граждани", заяви Веселинов пред БТА. А аграрната полиция той иска, за да може по примера на други европейски държави да се противодейства на престъпленията в сектора.

Така се оказва, че големите технологични промени неминуемо влизат и в консервативна система като държавния апарат. OpenAl, ползвайки подкрепата на Microsoft, вече пусна ChatGPT. Скоро Google ще отговори с Bard.

Още по темата