Quantcast

Медия без
политическа реклама

Всички шефове и треньори в "Лудогорец" подадоха оставки

Причината е историческият срам, който отборът бра в Дания

06 Окт. 2023Обновена
Лудогорец
Ивайло Петев е вложил напразни усилия да поправи играта на "Лудогорец" по време на гостуването срещу "Норшелан".

Цялото оперативно ръководство на "Лудогорец" и спортно-техническият екип са подали оставки пред собствениците на клуба Георги и Кирил Домусчиеви веднага след историческия срам, който бра отбора срещу "Норшелан" в снощния мач от група Н на турнира Лига на конференцията. Разградчани бяха разгромени с 1:7, като това е най-тежката им загуба не само в европейските клубни турнири, но и след влизането им в Първа лига през 2011 г. насам. До момента "Лудогорец" бе падал с по 0:6 от "Арсенал" в Шампионската лига и от "Еспаньол" в Лига Европа.

Това означава, че оставки са подали не само треньорът Ивайло Петев и помощниците му, но също изпълнителният директор Ангел Петричев, спортният директор Георги Караманджуков и техническият шеф Козмин Моци.

В следващите дни ще стане ясно решението на братя Домусчиеви дали приемат депозираните оставки. За момента не е ясно кой ще води "Лудогорец" в неделното домакинство срещу "Пирин" от XIII кръг на първенството.

 

ОБОСНОВКА НА РЕШЕНИЕТО

След завръщането на "Лудогорец" от Дания изпълнителният директор Ангел Петричев коментира оставките така: "Това е един морален акт от страна на ръководството и спортно-техническия щаб. Ние имаме привилегията да работим в обстановка, в която всичко ни е подсигурено. Нямаме право на оправдания. Собствениците са ни предоставили максимално добри условия да развиваме футбол. Когато допуснеш срамен резултат, логично е проблемът да е в хората, управляващи процеса. Ние няма да се скрием и ще си понесем персоналната отговорност. При всички случаи нашите собственици са прагматични хора и ще изслушат всеки един от нас за мотивите на оставката и те ще преценят как ще продължи клубът напред."

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?