Медия без
политическа реклама

Скопие иска личните данни на всички български фенове за мача

Билети на място за българи няма да се продават, само по заявка ден по-рано

21 Септ. 2022

Извънредно строги мерки взимат властите в РСМакедония спрямо българските фенове преди мача в Сuопие между националните отбори от турнира Лига на нациите. Двубоят е в понеделник (26 септември), на ст. "Тоше Проески", но за да отиде да го гледа българин, ще трябва да премине през куп административни изисквания.

БФС съобщи, че "изрично изискване на северномакедонските власти" нашите фенове първо трябва да подадат заявка, като такива ще се приемат да 17 ч. на 25 септември (неделя). Билетите ще са по 6 евро, "а закупуването им е възможно единствено след предварителна заявка на имейл [email protected] или на тел. +359 2 9055349", съобщава още БФС.

Освен това желаещите да идат на мача българи трябва да запишат при подаване на заявката трите си имена и номер на документ за самоличност. Билети на място няма да може да бъдат купувани от български фенове.

В понеделник, в деня на мач, пък заявените билети "ще се предоставят лично на специално организираната фен зона за българските запалянковци на адрес: Skopje 1000, ul. Lazar Licenovski (Sportska Zala Kale) от 15:00 ч. до 18:45 ч." След това всички закупили билети ще бъдат ескортирани до стадиона. Едва ли не като бонус се съобщава, че "на организираната фен зона гостуващите фенове ще могат да паркират превозните си средства при всички условия за безопасност".

В тазгодишното издание на Лига на нациите първият мач на нашия национален тим бе именно срещу състава на РСМакедония. Двубоят се игра на "Хювефарма Арена" в Разград на 2 юни и завърши 1:1.

На трибуните имаше общо 8275 зрители, а сред тях и стотина фенове от РСМакедония, които нямаха никакви проблеми с българската публика.

Националният отбор на България по футбол не успя да тръгне с желаната победа в първия си мач от група 4 на Лига С в турнира Лига на нациите и завърши 1:1 в домакинството си срещу Северна Македония.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата