Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кубрат Пулев: Ако са реални протестите, подкрепям ги

Не знам защо българските пенсионери трябва да получават 250-300 лева пенсия. Това е обидно за техния живот, твърди боксьорът

19 Окт. 2020
SPORTAL.BG

Претендентът за световната титла в тежка категория на професионалния бокс Кубрат Пулев коментира вече официалната новина за насрочения мач срещу шампиона Антъни Джошуа, който ще е на 12 декември в "О2 Арина" в Лондон. Но взе отношение и по актуалното положение в страната и протестите.

"Смятам, че ако се реални протестите - да, лично аз ги подкрепям, подкрепям хората, които искат да живеят добре, хората, които не са глупаци, не са се примирили и вярват, че могат да живеят по-добре и вярват, че може да бъдат един равен с другите народи. Тези хора подкрепям. Не знам, нямам представа - винаги се съмняваме дали протестите са платени, дали не са. Вероятно има и платени има и хора, които наистина искат да се променят нещата, да се променят към добро - обичат България, милеят за България, отиват на протестите с децата си ги учат да бъдат будни, да си отстояват правата. В крайна сметка е много важно да си отстояваме правата, нали? Никой няма да дойде и да ни даде, ей така, щото сме много готини. Трябва да си го направиме. Не може да седиме и да чакаме неволята - това е!", заяви Пулев пред bTV.

И продължи размишленията си: "Проблемът е, че принцът на белия кон, го няма. И жените, и мъжете трябва да го разберат. Няма такъв принц. Трябва да се създаде от всички нас. Трябва да повярват хората - млади, възрастни, по-възрастни - всички хора трябва да повярват, че те не са с нищо по-лоши от другите и не са второ качество народ. Не знам защо българските пенсионери трябва да получават, примерно, 250-300 лева пенсия. Това е обидно за техния живот. Това е жалкото. Аз, Кубрат Пулев, и други хора, по-млади - те ще се оправят. Но за тези хора наистина е жалко. За здравната система, за всичките тези неща - това е жалко. За спорта дори е жалко. Трябва да бъдат будни хората и да изискват, това е истината! Аз, да благодаря на Господ, че имам и съм независим и съм на правил така че да бъда независим и от никой не съм взел една стотинка и няма да го направя. Но в крайна сметка не е важен Кубрат Пулев - важно е общото. То е много по-важно и от Кубрат Пулев, и от когото и да е друг. Обществото е това, което е най-важното - хората, народът, масата - всички тези хора, които не заслужават тази съдба на стари години, дето се казва."

Пулев отново повтори тезата си, че думите му "той има по-хубав тен" за чернокожия шампион Джошуа са били интерпретирани неправилно като расистки намек от британските медии. "Съжалявам, че не съм по-ясен и че излезе по такъв начин", заяви той.

"Хората трябва да прочетат и да искат да разберат. Това е моят живот, от 20 години аз тренирам и играя бокс, това е моята мечта - да отида и да стана световен шампион и да донеса титлите на България. Аз съм много шеговит човек, много позитивен. Имам приятели, тъмнокожи и цветнокожи, треньорът ми в Америка е такъв и винаги се майтапим. Търси се начин да ме дискредитират, по един или друг начин да ме смачкат, да ме потиснат, да могат да ме победят преди мача и по време на мача. Дори и да ме подценяват, това е добре за мен", добави боксьорът.

Пулев заяви, че много амбициран за победа над Джошуа и добави, че се чувства много силен физически.

"Кубрат Пулев никога не е бил толкова здрав, толкова съм мощен, че мога да заместя някой снегорин по-късно. Аз съм много целеустремен, имам си своята посока, своята амбиция, своя връх, който трябва да покоря", допълни той. А малко по-късно заяви по същата тема: "Готов съм, има още два месеца, в които ще се изтренирам още повече и ще стана истинска пила. Възхищавам се на себе си, защото с абсолютно пренебрежение приемам загубите и болките".

Още по темата