Quantcast
Ивет Лалова влезе в управлението на световната атлетика | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Ивет Лалова влезе в управлението на световната атлетика

Българската спринтьорка получи най-голям вот за комисията на спортистите
3 013
 ЕПА/БГНЕС архив

Българската спринтьорка Ивет Лалова беше избрана в комисията на спортистите към международната федерация по лека атлетика - Световната атлетика (WA). 38-годишната софиянка стана един от шестимата нови в 12-членния управленски орган, като получи най-много гласове (615) на вота в Юджийн (САЩ).

Останалите новоизбрани членове на ръководната структура са Анна Рижикова (Укр, 607 гласа), Леа Шпрунгер (Швейц, 585), Лизане де Вите (Нид, 560), Матю Хюз (Кан, 555) и Токиказу Ямакаши (Яп, 494). Заедно с Лалова те заменят Иняки Гомес (Кан), Ким Колинс (Сейнт Китс и Невис), Адам Кшчот (Пол), Томас Ролер (Гер), Ивана Шпанович-Вулета (Сър) и Бенита Уилис (Авл).

"Мнението на спортистите има голямо значение в управлението на нашата структура в последните три години чрез комисията на атлетите - коментира президентът на WA Себастиан Коу. - Оценяваме съществения принос на комисията за решенията на ниво изпълком. Искам да приветствам шестимата нови членове и да благодаря на шестимата напускащи за работата им за нашия спорт. През следващата година в Будапеща ще има нов избор и искам да окуража още атлети да обмислят да станат част от вземането на решения в нашия спорт."

Ивет Лалова не участва на провеждащото се в момента световно първенство по лека атлетика в Юджийн. Очаква се тя да стартира в коронната си дисциплина на 200 м на европейското първенство в Мюнхен (Гер, 15-21 август), като това да стане последното голямо състезание в кариерата ѝ.

Единственият български участник на световното първенство по лека атлетика  Юджийн (САЩ) - Милица Мирчева, финишира 15-а в женския маратон, като остана на по-малко от минута от собствения си национален рекорд. 28-годишната състезателка от Добрич завърши за 2:30:20 ч., а рекордът, който постави съвсем

Още

Инвеститори завлекли Юсейн Болт с близо $13 млн.

20.01.2023

429
Русия, Индия и Кения са отговорни за половината допинг в атлетиката

06.01.2023

1907
Почина легендарен наш треньор по лека атлетика

25.12.2022

704