Медия без
политическа реклама

SkyShowtime вдига цените за България

Увеличението ще стане факт от 24 април, информира стрийминг платформата

29 Февр. 2024

Една от работещите на българския пазар стрийминг платформи - SkyShowtime, обяви предстоящо вдигане на цените. То ще се случи от 24 април, става ясно от информация, публикувана на сайта на компанията. От тази дата месечният абонаментен план ще струва 5,99 евро/месец. В момента цената на пакета е 3,99 евро/месец. От SkyShowtime подчертават, че този план може да бъде прекратен по всяко време. От съобщения до клиентите става ясно, че фирмата смята да предложи два вида абонамента - със и без реклами. 

От 24 април годишният абонаментен план на SkyShowtime ще поскъпне от 31,90 евро до 46,99 евро. Ако желае, преди тази дата на зрителя се дава възможност да прекрати регистрацията си. "Текущото спестяване се основава на абонамент от минимум 12 месеца и в сравнение с месечни плащания", коментират от платформата. 

SkyShowtime е една от най-новите компании за онлайн филмово и телевизионно съдържание, присъстващи в България. Тя предлага премиери на блокбастъри, нови сериали, съдържание за деца и семейства, както и селекция от заглавия на Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME, Sky Studios и Peacock. 

От стрийминг платформите, които работят от повече време в България, има такива с по-високи, както и с по-ниски цени. Таксата на HBO Max например в момента е 6.99 евро на месец и 83,88 евро на година. Ако абонаментът за 12 месеца се плати наведнъж, той намалява до 39,90 евро. Собственик на бранда HBO е Warner Bros.  

Конкурентната Netflix предлага месечни абонаменти от 4.99 евро за базов до 9.99 евро за премиум пакет. При по-евтините пакети преди време компанията въведе прекъсвания за реклами. Тарифите на Netflix зависят още от предлаганото качество на картината, на колко устройства може да се гледа и др.   

Месечният абонамент за Disney+ струва 9.99 евро, а при предплащане за 1 г. цената е 99.90 евро. Друга стрийминг платформа, която присъства в България - Amazon Prime Video, предлага едномесечен абонамент срещу 6.99 евро. Тя е единствената от изброените, която оферира безплатен едномесечен достъп срещу регистрация. 

Последвайте ни и в google news бутон