Медия без
политическа реклама

Сталоун цъфти в гангстерска роля — и в първия си сериал

Нова стрийминг услуга влезе в България с най-ниски цени

Сталоун в първия си сериал „Кралят на Тулса”, 2022 г.
Paramount+
Сталоун в първия си сериал „Кралят на Тулса”, 2022 г.

Нова стрийминг услуга заработи в България. Нарича се SkyShowtime и разполага с богат каталог от нова и класическа продукция на Universal, Dreamworks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount+ и Paramount Pictures. Можете да се наслаждавате на съдържанието доживотно само срещу € 1.99 месечно (половината от стандартната цена на абонамента), ако се абонирате през сайта на SkyShowtime (където ще намерите пълните условия на промоцията) преди 25 януари 2023 г.  

От филмите в новата платформа ще споменем само няколко поредици — „Стар Трек“, „Мисия невъзможна“, „Трансформърс“, „Завръщане в бъдещето“, „Бързи и яростни”, „Борн“, „Джурасик“… и няколко сериала: „Д-р Хаус”, „Бойна звезда Галактика“, „Йелоустоун“, „Паркове и отдих“, „Фрейзър“, „Декстър“, „Дедууд“, „1883“. Всичко е снабдено с български субтитри. 

Тук е и най-новият хит „Кралят на Тулса“ със Силвестър Сталоун. В 50-годишната си кариера звездата от „Рамбо“ и „Непобедимите“ има и добри, и не толкова добри филми. С най-висока зрителска оценка 8,1 в IMDB си остава „Роки“ от далечната 1976 г. Това постижение е надминато чак тази година, с първата роля в тв сериал за Сталоун. „Кралят на Тулса“ на Paramount+ получава завидните 8.4 точки. 

Сериалът, чиито нови епизоди се появяват в SkyShowtime по 1 седмично (засега са качени 4), започва с излизането на свобода след 25 години на осъдения за убийство мафиотски капо от Ню Йорк Дуайт Манфреди, по прякор Генерала. Вместо да му се отплатят за изгубената 1/3 от живота и да му върнат шефската позиция, босовете го изпращат чак в Тулса, щата Оклахома, със задачата да организира криминална мрежа в дълбоката провинция. Генерала приема поръчението много сериозно и започва да гради престъпна империя от нулата, а много тайно и успоредно с нея, и собствена организация — той има силни подозрения, че старите му шефове ще се опитат да се отърват от него... 

Въпреки че е гангстер, Манфреди печели симпатиите на зрителите, защото знае как да мотивира всички наоколо да работят за него — едни с добро отношение, други с чар и пасивно-агресивен хумор, без да губи обичайната си вежливост. Има и трети вид хора и ситуации, когато се налага да се прибегне до насилие. Генерала го използва в минимални дози. Обикновено той удря по веднъж и това се оказва достатъчно.  

76-годишният Сталоун (на колкото е и героят му) буквално цъфти и изглежда в чудесна физическа и актьорска форма както за комедийния, така и за драматичния аспект на ролята си. Що се отнася до уменията му в екшъна, засега още не му се е наложило да ги демонстрира. Сериалът успява да бъде достатъчно увлекателен и забавен и без тази, иначе толкова обичайна за филмите на Слай, компонента. 

За този успех трябва да признаем и несъмнените заслуги на двама от най-големите специалисти в американските сериали за силни мъже. Това са Терънс Уинтър, шоурънърът на „Семейство Сопрано” и „Престъпна империя“, и по-младият Тейлър Шеридан, актьор, продуцент, режисьор и сценарист на „Сикарио“, номиниран за „Оскар“ за „На всяка цена“ (2016 г.), който в момента царува в бащинската тв ниша със „Йелоустоун” и неговите предистории. 

Последвайте ни и в google news бутон