Медия без
политическа реклама

Отказали на Силвестър Сталоун роля в „Кръстникът“

Мечтата на актьора да изиграе мафиотски бос се сбъдва едва сега, 50 години по-късно, със сериала Tulsa King

03 Септ. 2022
Силвестър Сталоун като престъпен бос в сериала Tulsa King.
Paramount+
Силвестър Сталоун като престъпен бос в сериала Tulsa King.

Силвестър Сталоун не успял навремето да се вреди за роля в масовката на филма „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола. За провала си да се превъплъти в мафиот, каквато била професионалната му мечта, разказва самият актьор и режисьор пред изданието Empire. По думите на настоящия носител на „Оскар“, той се надявал като статист да попадне в кадър в сцената със сватбения прием у Кръстника, появявайки се на заден план заедно с Марлон Брандо, Джеймс Каан, Ал Пачино и сестрата на Копола – актрисата Талия Шайър, която по-късно се снима със Слай във филма му „Роки“. Това би бил неговият шанс да участва в една от най-добрите начални сцени в киното, коментира CinemaBlend. На това си желание обаче Сталоун получил уклончив отговор от представители на филмовото студио Paramount, че не са убедени дали отговаря на типажа, който търсят. „Не отговарям на типажа? Да играя на заден план, криейки се зад проклетата сватбена торта?“, разказва актьорът, който изпитал справедлив гняв.

Макар да не може да включи „Кръстникът“ в актьорската си биография, 3 години по-късно звездата на Сталоун изгрява с нискобюджетната лента „Роки“, дала впоследствие началото на голям франчайз. След като вижда боксьора Чък Уепнър да се бие геройски на ринга въпреки размазващите удари на Мохамед Али в мача от 24 март 1975 г., той вече знае, че това ще бъде основата на страхотен филм. Продуцентите Ъруин Уинклър и Робърт Чартоф предлагат $ 350 000 за сценария му, като сделката е сключена при условие Сталоун да има право да играе главната роля. В крайна сметка „Роки“ става най-касовото заглавие за 1976 г. и нокаутира конкуренцията за наградите „Оскар“ в категорията за най-добър филм. Печели още 2 академични статуетки от общо 10-те си номинации. Тази спортна драма получава 5 продължения, има засега и 3 спинофа под името Creed.

А мечтата на Сталоун да играе гангстер се сбъдва около 5 десетилетия по-късно. В криминалния драматичен сериал Tulsa King той влиза в образа на Дуайт „Генерала“ Манфреди – нюйоркски престъпен бос, който иска да укрепи империята си, след като е излежал в затвора 25-годишна присъда. Премиерата на първите 2 епизода ще бъде на 13 ноември на стрийминг платформата Paramount+. „Всичко идва при онези, които умеят да чакат“, както казва Слай…

В края на август Силвестър Сталоун за първи път коментира развода си. Той отрече слуховете, че се е разделил третата си съпруга – бившия модел Дженифър Флавин, заради куче. По-рано източници, близки до двойката, разказаха, че актьорът взел ротвайлера Дуайт, за да пази семейството, но Флавин не искала кучето, което предизвикало противоречия, довели впоследствие и до други проблеми.

Още по темата