Медия без
политическа реклама

„Сексът и градът“ излиза като аудиокнига с гласа на Яна Маринова

Премиерата в Storytel съвпада с 25-ата годишнина от завъртането на сериала в тв ефир

05 Юли 2023
Яна Маринова с любимия аксесоар на Кари Брадшоу...
Storytel
Яна Маринова с любимия аксесоар на Кари Брадшоу...

Романът „Сексът и градът” на Кандис Бушнел излиза днес за първи път като аудиокнига на български език с гласа на актрисата Яна Маринова, съобщи БТА, позовавайки се на информация от Storytel. Романът е в основата на популярния тв сериал със Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис и Синтия Никсън и премиерата му на 6 юли съвпада с 25-ата годишнина от излъчването на първия епизод в телевизионен ефир.

„Тези, които са гледали сериала, но не са чели книгата, със сигурност ще открият неочаквана дълбочина в историята за това как може да си успешен, но и самотен в един от най-космополитните градове на света – Ню Йорк“, казва издателят Ана Клисарска. 

„За мен беше изненадващо и вълнуващо преживяване да запиша „Сексът и градът”, защото аз съм голям фен на сериала, но книгата е много различна от него“, отбелязва Яна Маринова. „Влязох не просто в красивите обувки на Кари Брадшоу, а на повече от 15 интересни персонажи, за да разбера, че това не е просто забавна и бляскава история за успешни хора, които посещават най-модерните заведения, обличат се с най-красивите дрехи, имат положение в обществото и мечтаната работа. Това е дисекция на живота в големия, суров град, където често се сблъскваме със самотата и предизвикателството жените и мъжете алфа екземпляри да намерят пътя един към друг, за да създадат пълноценна връзка”, коментира актрисата.

Емблематичната история за четирите приятелки и техните объркани отношения с мъжете е запленила милиони сърца по света. „Техните шокиращи и безумно комични сексуални, любовни, житейски истории са разказани от друга обитателка на Ню Йорк, Кандис Бушнел – световноизвестна писателка, автор на бестселърите "Четири блондинки", "раз-Крачка към върха" и "Триумфът на червилата". По последния си роман създава и сценарий за нов успешен сериал "Триумфът на червилата". С остроумие и брутална откровеност Бушнел описва живота на "висока скорост" в средите на новото поколение еманципирани градски жени и ексцентрични преуспяващи мъжкари“, припомнят от Сторител.

Кари – писателка, която търси любовта на най-неподходящи места; Тузара – бизнес акула, който се хвърля от връзка във връзка; Миранда – амбициозна адвокатка, настроена саркастично към целия свят; Шарлът – нежна, сладка традиционалистка, която мечтае за дом и деца; Саманта – преуспяваща четиридесет и няколко годишна "жена с тестостерон", която си служи със секса така, както го правят мъжете... Яна Маринова разказва техните истории с превода на Светлана Ахчийска.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата