Медия без
политическа реклама

Саманта се завръща в "Сексът и градът"

01 Юни 2023
ЕПА/БГНЕС
Четирите актриси за последен път заедно - през 2010 г. на премиерата на "Сексът и градът 2" в кината. Саманта е третата от ляво надясно.

Ким Катрал, която изпълни ролята на хлевоустата мъжемелачка Саманта в сериала "Сексът и градът", ще се завърне за Сезон 2 на продължението "Просто ей така...", съобщи Deadline. 

Когато през 2021 г. HBO възстанови една от най-успешните тв поредици на 90-те, на екрана отново заедно застанаха Кари Брадшоу, Миранда и Шарлът (Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис). Катрал отказа да се включи - не я съблазни дори заплащането от 1 милион долара за всеки от десетте нови епизода. За да бъде оправдано отсъствието й, сюжетът на филма твърдеше, че героинята се е преместила в Лондон след разрива с Кари и другите приятелки. Все пак тя се "появи" чрез няколко кратки текстови съобщения. 

66-годишната британска актриса обаче склони да участва в Сезон 2, макар и само за кратко във финалния му епизод. Нейните кадри са заснети в кола, а Катрал не е имала контакти с другите актриси или с шоурънъра Майкъл Патрик Кинг, уточнява Deadline. "Ню Йорк пост" твърди, че екипът на сериала до голяма степен е бил държан в неведение относно спецификата на сцената и че името на Катрал дори не е фигурирало в кастинг списъка. "Фактът, че го пазят в тайна, намеква, че тя може да се върне - не този сезон, но определено това е нещо, което ще накара хората да се върнат за трети сезон", споделя източник пред изданието.

"Просто ей така...", сезон 2, ще има премиера в стрийминг платформата Max (все още по-популярна като HBO Max) на 22 юни.

Ким Катрал спечели пет номинации "Еми" за ролята на Саманта Джоунс в "Сексът и градът", която игра в продължение на всичките шест сезона от 1998 до 2004 г. Тя се снима и в двата самостоятелни филма по сериала, като вторият излезе през 2010 г. и беше пазарен неуспех. Нейната героиня е обичана от милиони фенове заради прогресивните си виждания за секса, но Катрал се оттегли от продукцията, изразявайки недоволство от сценария за трети пълнометражен филм (той така и не бе заснет).

Актуалните й роли са в комедията "Кошмарно татенце", където партнира на Робърт де Ниро (в момента и по българските киносалони) и сериала на "Нетфликс" Glamorous, чиято премиера е също на 22 юни.