Медия без
политическа реклама

Балетната пачка на Кари Брадшоу от "Сексът и градът" отива на търг

Очаква се наддаванията за тюлената поличка от 5 долара да стигнат стойности $ 8000 -12 000

11 Дек. 2023
Rex
Сара Джесика Паркър в балетната поличка за 5 долара в началните кадри на всеки епизод от сериала.

Култовата балетна поличка на героинята на Сара Джесика Паркър от сериала „Сексът и градът“ е изложена за продажба на търг от Julien's, става ясно от сайта на аукционната къща. Търгът ще се състои на 11 януари 2024 г., като наддаванията стартират от $ 2000, а се очаква сделката да бъде осъществена за $ 8-12 000 долара. Справка показва, че към момента има 2 оферти на ниво $ 9000. Наред с тоалети от гардероба на Кари Брадшоу ще бъдат предложени дрехи и вещи на Ким Кардашиян, Уитни Хюстън, Елизабет Тейлър, Одри Хепбърн, Шер, Дона Самър, Никол Кидман, Джоан Колинс, Лейди Гага, Парис Хилтън, принцеса Грейс от Монако, принцеса Даяна и други известни жени, повлияли на развитието на модата.

Към балетната пачка на Кари е приложен сертификат за автентичност, подписан от дизайнерката на тоалетите на актрисите в продукцията – Патриша Фийлд. Тя обяснява, че е намерила случайно бялата тюлена поличка с три волана и сатенена лента на талията в коша с дрехите по 5 долара в един моден шоурум. Пачката нямала нито марка на производителя, нито етикет с размера. Решила да я вземе без особени надежди да влезе в работа, но главната актриса Сара Джесика Паркър я харесала, въпреки че други от екипа не били във възторг. За пилотния епизод били заснети три комбинации от облекла, но вариантът с пачката се оказал най-оригинален. Впоследствие се превръща в един от най-иконичните костюми в телевизионната история.

Първоначално героинята на Паркър трябвало да носи в началните надписи рокля от пролетната колекция на Марк Джейкъбс за 1998-а, демонстрирана от Кейт Мос, но Патриша Фийлд искала да стилизира актрисата в нещо, което не е специфично за момента и е извън модата. Известно е, че звездата Сара Джесика Паркър специално е изискала Фийлд да проектира тоалетите в сериала, след като преди това е работила с дизайнерката в Miami Rhapsody.

След сериала „Сексът и градът“ (1997-2004) Паркър облича отново полата от тюл в едноименния филм от 2008-а, когато Кари прочиства гардероба си, докато прави импровизирано шоу пред приятелките си Саманта, Шарлот и Миранда, които трябва да преценят дали дрешките да бъдат запазени или хвърлени. В случая с балетната пачка те единодушно са на мнение да я запази. Самата актриса притежава една от оригиналните тюлени поли от продукцията. За нуждите на началните снимки са били възпроизведени още 4 като откритата от Патриша Фийлд с талия 57,5 см и дължина 40 см.