Медия без
политическа реклама

Тузара от „Сексът и градът“ проговори за изнасилванията

Актьорът Крис Нот изгуби роли и рекламни договори след обвиненията, които той категорично отрича

09 Авг. 2023
Крис Нот и Сара Десика Паркър в продължението "Просто ей така".
НВО
Крис Нот и Сара Десика Паркър в продължението "Просто ей така".

Американският актьор Крис Нот, който стана особено популярен с ролята на Тузара в сериала „Сексът и градът“, за пръв път коментира обвиненията в изнасилване, отправени срещу него, пред USA Today.

Актьорът изтъква, че срещу него не са заведени никакви наказателни дела и че е влизал в сексуални отношения с жени само по взаимно съгласие. Все пак той признава, че гражданските дела остават отделна възможност, а за много хора те са „влак, пълен с пари“.

„Няма за какво да свидетелствам и да си разказвам историята, да ангажирам свидетели. Има още по-абсурдни, съвършено нелепи допълнения, които нямат никаква фактическа основа. Не обичам да говоря за това, защото веднага щом го направя, вие или Daily Mail ще го напишете, а аз не искам децата ми да виждат това“, казва Крис Нот.

Актьорът потвърждава единствено, че е изневерявал на съпругата си, заявявайки, че това й е повлияло „разрушително“. В първото си интервю, откакто бе обвинен в сексуални посегателства, Нот твърди, че това е единственото му прегрешение.

През декември 2021 г. – седмица след премиерата на сериала „Просто ей така“ (продължение на „Сексът и градът“) две жени, които не се познават лично помежду си, съобщиха, че Нот ги е изнасилил съответно през 2004 и 2015 г. По думите на едната от тях актьорът я поканил в дома си, първо я целунал без да поиска разрешение, а след това я изнасилил. Впоследствие тя трябвало да се обърне към болница. По-късно към тези обвинения се присъединиха още три предполагаеми потърпевши, според едната от които Нот я тормозел сексуално през 2010-а, когато тя била 18-годишна.

На фона на обвиненията срещу актьора сцена с участието на Крис Нот от финалния епизод на сериала „Просто ей така“ е била изрязана, а също така той бил лишен от роля в телевизионния проект The Equalizer на CBS. Изгубил е сделка за 12 милиона долара за марката си текила, бил е изхвърлен и от рекламата на спортните уреди Peloton.

В продължението на култовия сериал Крис Нот е в ролята на съпруга на Кари Брадшоу – Джон „Тузара“ Престън, който умира от инфаркт. В свое изявление звездите на поредицата – актрисите Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис, обявиха, че подкрепят пострадалите жени и ги поздравяват за това, че са намерили смелост да излязат на светло.

В момента 68-годишният Крис Нот е лице на Samuelsohn – компания за костюми по поръчка, която стартира кампания за повишаване на осведомеността относно психичното здраве на мъжете. Интервюто в USA Today произтича от ролята на актьора в кампанията, за която на актьора се плаща в дрехи, а не в пари, посочва изданието. От Samuelsohn са обещали значителни дарения за мъжкото ментално здраве, тъй като по данни на Mental Health America повече от 6 милиона американци страдат от депресия.

По зуум от Торонто главният изпълнителен директор на Samuelsohn Стивън Грановски обяснява целенасочения избор на Нот за кампанията. Според него „в съвремието просто няма друг герой, който да изглежда по-добре, да се чувства по-добре и да е по-горд да носи костюм, отколкото беше Крис в „Сексът и градът“. Днес, много години по-късно, той изглежда също толкова добре и го носи с такава увереност, че аз се гордея, че носи костюмите ни“, казва Грановски. След обвиненията в сексуален тормоз и последствията от тях самият Крис Нот признава, че се грижи за психичното си здраве, като прекарва повече време със семейството си, разхожда се и медитира.

„Няма да се примиря и да кажа, че всичко е приключило. Това е неприлична история, но просто не е истинска… Аз съм актьор. Имам други неща, които искам да правя творчески. И имам деца, които трябва да издържам. Не мога просто да почивам на лаврите си. Така че, да, имам достатъчно, за да се оставя една година да се нося по течението, но не знам как да се върна в клуба, в бизнеса, защото корпорациите са уплашени. Хората се страхуват от всичко това – страхът им ги води, когато стане въпрос дали ми вярват, или не... Но аз трябва да упорствам, защото все още имам творчески живот“, категоричен е Крис Нот.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?