Медия без
политическа реклама

Обвиниха в изнасилване и брата на Майкъл Джексън

Певецът Джърмейн Джексън нападнал през 1988 г. жена от музикалната индустрия в дома й

29 Дек. 2023
Джърмейн Джаксън днес е на 69 години, а при извършване на предполагаемото посегателство е бил на 34.
ЕРА/БГНЕС
Джърмейн Джаксън днес е на 69 години, а при извършване на предполагаемото посегателство е бил на 34.

По-големият брат на Краля на попа Майкъл Джексън – певецът и участник в групата Jackson 5 Джърмейн Джексън, е обвинен в изнасилване, съобщи Rolling Stone.

В кратък иск, подаден в съд в Лос Анджелис, жена на име Рита Барет е заявила, че през 1988 г. певецът нахлул в дома й, пребил я и я насилил сексуално. По думите на предполагаемата жертва в този момент тя се молела на Бог за помощ и се страхувала за живота си. След като извършил престъплението, Джексън напуснал дома й. Дълги години обаче тя страдала от последиците от посегателството.

Барет добавя в документите по делото, че се е запознала с по-големия брат на Майкъл – Джърмейн Джексън, в качеството си на музикален предприемач. Тя е разказала за инцидента още на следващия ден на основателя на лейбъла Motown Records Бари Горди, който бил в приятелски отношения с нейния съпруг Бен Барет и си сътрудничел и с фамилията Джексън. Горди не я защитил и се опитал да направи всичко, за да потули случая. В статията се споменава, че основателят на лейбъла е получавал много пари от работата си с Джексънови и накърняването на репутацията им не би било в негов интерес.

Като ответници по делото освен самият Джърмейн Джексън, който днес е на 69 години, са изброени и неговите компании Jermaine L. Jackson Music Productions и Work Records. Посочените причини за съдебното действие са сексуално насилие, побой, неглижиране на личността. Горди не е призован като обвиняем, но в делото се твърди, че той на практика е защитавал Джърмейн Джексън поради финансовите си интереси.

Искът на Рита Барет е подаден в Калифорния, където със закон временно бе отменена давността за някои граждански искове, свързани със сексуално насилие и неправомерно сексуално поведение. Това доведе до вълна от съдебни дела за сексуално насилие в музикалната и развлекателната индустрия, включително срещу звезди от ранга на Вин Дизел, Шон „Диди“ Комс, Аксел Роуз и други, които са изправени пред обвинения с искове, заведени през последните няколко месеца, обобщава Rolling Stone.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата