Quantcast

Медия без
политическа реклама

Обвиниха и комика Ръсел Бранд в изнасилване

Той предполага, че разследванията са атака срещу него заради възгледите му за ваксините срещу Covid-19

17 Септ. 2023
ЕРА/БГНЕС
Ръсел Бранд си е изградил репутация на скандална личност, но твърди, че всичките му връзки са били по взаимно съгласие.

Няколко жени обвиняват британския комик Ръсел Бранд в изнасилване, сексуално посегателство и емоционално насилие за периода 2006-2013 г. в публикувано вчера разследване на три британски медии, съобщи БТА, позовавайки се на информация от AFP и AP.

През посочения период 48-годишният днес Бранд е на върха на кариерата си като водещ в радио Би Би Си 2 и Канал 4. Изявява се и като филмов актьор в Холивуд („Прелъстен и изоставен“, „Аз, проклетникът“ и др.).

Обвиненията, които Ръсел Бранд отхвърля, бяха разкрити в разследване на вестниците "Сънди таймс", "Таймс", както и на Канал 4. Една от жените твърди, че е била изнасилена, а другите три го обвиняват в сексуално посегателство. Едната жена говори и за физическо и емоционално насилие от страна на 31-годишния тогава актьор, докато тя е била 16-годишна ученичка. 

Предполагаемите жертви обясняват, че са се почувствали готови да разкажат историите си едва след като са били потърсени от репортери, като някои от тях посочват новопридобитата известност на Бранд като уелнес инфлуенсър за решението си да говорят.

Преди да бъдат публикувани статиите, Бранд разпространи видеоклип в Интернет, в който отрича твърденията, без да посочва имената на новинарските издания. "Тези обвинения се отнасят за времето, когато работех в големи медии, когато постоянно се появявах във вестниците, когато се снимах в киното и, както подробно съм писал в книгите си, бях много склонен към безразборни връзки…, връзките, които съм имал, са били абсолютно винаги по взаимно съгласие", твърди актьорът. "Тогава винаги съм бил открит по този въпрос, почти прекалено открит, и сега също съм открит по този въпрос", подчертава той.

Бранд също така предполага, че разследванията са част от координирана атака срещу него, целяща да го дискредитира заради някои от възгледите му. Той бил критикуван за това, че е изразявал скептицизъм по отношение на ваксините срещу Covid-19. 

Ръсел Бранд се прочу като стендъп комик във Великобритания в началото на новия век, след което стана водещ в телевизията и радиото, като си създаде репутация на скандален човек, склонен към рисковани шеги.

От 2010 до 2012 г. Бранд бе женен за американската попзвезда Кейти Пери, която неведнъж е говорила пред медиите за неговото доминантно и контролиращо поведение спрямо нея.

Напоследък той се превърна в политически коментатор и инфлуенсър, като публикува в YouTube видеоклипове на теми като личната свобода и пандемията от Covid-19. 

Още по темата