Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тръмп нападна администрацията на Байдън

"Това злобно преследване е пародия на правосъдие", заяви той

11 Юни 2023
БГНЕС
Доналд Тръмп

Бившият американски президент Доналд Тръмп използва първата си публична изява в щата Джорджия след повдигнатите му обвинения, за да засили нападките си срещу министерството на правосъдието, съобщава БТА.

Тръмп обвини прокурорите за организиране на политически мотивирана кампания, която да го държи далеч от Белия дом. Според твърденията му, направени пред участниците в среща на Републиканската партия в щата Джорджия, сегашният американски президент демократ Джо Байдън е организирал обвиненията, за да подкопае основния си политически съперник и да отвлече вниманието от разследвания срещу собствения му син. 

"Нелепото и необосновано обвинение срещу мен от страна на превърнатото в оръжие министерство на несправедливостта в администрацията на Байдън ще се провали като една от най-ужасяващите злоупотреби с власт в историята на нашата страна", каза Тръмп пред събралото се множество от местни партийни функционери. "Това злобно преследване е пародия на правосъдие", добави той.

Забележките на Тръмп дойдоха само ден, след като прокурорите повдигнаха 37 обвинения срещу него, в които се твърди, че той нерегламентирано е съхранявал класифицирани документи, включващи някои от най-пазените тайни на САЩ в областта на сигурността, след като е напуснал Белия дом.

Министерството на правосъдието на САЩ твърди, че всички негови решения, свързани с разследвания, се вземат без оглед на партийната политика. Байдън заяви, че няма да участва в разследването на Тръмп.

 

 

Още по темата