Медия без
политическа реклама

Барабанистът на Rammstein защити Тил Линдеман

Руската кастинг-директорка на групата е заподозряна в съдействие за сексуалните престъпления на фронтмена

18 Юни 2023
Барабанистът на групата Кристоф Шнайдер не вярва на партитата на Линдеман да са се случвали инциденти от сексуален характер.
GlobalLookPress
Барабанистът на групата Кристоф Шнайдер не вярва на партитата на Линдеман да са се случвали инциденти от сексуален характер.

Барабанистът на "Рамщайн" Кристоф Шнайдер заяви, че е шокиран от скандала, който се развихри около фронтмена на групата Тил Линдеман, обвинен в сексуални престъпления. Музикантът признава в социалните мрежи, че от публикациите в медиите е бил потресен не само той лично, но и целият им екип. Шнайдер изразява съмнение, че на купоните на Линдеман биха могли да са се случвали подобни криминални изстъпления.

"Шокиран съм от това, че за нашия солист пишат в социалните мрежи и средствата за масова информация. Не мисля, че би могло да се случи нещо извънредно, никога не съм виждал нищо подобно, нито съм чувал от когото и да било от нашия екип от 100 души. Всичко, което съм наблюдавал на партитата на Тил, е как възрастни хора се забавляват заедно", пише барабанистът в своята страница в Инстаграм.

Шнайдер добавя още, че в последните години Линдеман до известна степен се е отдалечил от "Рамщайн" и е обръщал много повече внимание на соловите си проекти и съответните им партита.

От прокуратурата в Берлин съобщиха, че се води предварително разследване по отношение на фронтмена на групата. Линдеман е обвинен в изнасилване и разпространяване на наркотици. Няколко момичета са подали жалби срещу музиканта, а една от фенките разказа пред в. Welt am Sonntag как на един концерт е била упоена с наркотици, след което имала пропадания в паметта, а когато се свестила, вече била в хотела с Линдеман. Още една почитателка е заявила, че певецът добавил наркотични вещества в алкохолното й питие и започнал да я притиска за секс, но тя успяла да си тръгне. Според Bild разследването е започнало на базата на тези две различни оплаквания.

Междувременно рускинята Алена Макеева, работила като кастинг-директор за "Рамщайн", също стана ответник в наказателното дело за сексуален тормоз, възбудено срещу фронтмена Тил Линдеман. От Берлинската прокуратура уточняват, че тя е със статут на заподозряна, тъй като се предполага, че е подбирала и доставяла момичетата на вечеринките след концертите. Тя ги набелязвала по снимки и после им давала инструкции в какви тоалети е за предпочитане да бъдат на партитата и как да се държат. На 7 юни стана ясно, че на фона на секс скандала Макеева е уволнена от групата.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата