Медия без
политическа реклама

Арестуваха писателя Фредерик Бегбеде за изнасилване

Срещу автора на „Любовта трае три години“ тече предварително разследване

13 Дек. 2023
Ексцентричният Фредерик Бегбеде в миналото е бил задържан и за притежание и употреба на кокаин.
ЕРА/БГНЕС
Ексцентричният Фредерик Бегбеде в миналото е бил задържан и за притежание и употреба на кокаин.

Световноизвестният френски писател и публицист Фредерик Бегбеде е бил арестуван по обвинение в изасилване, съобщи France Info. 58-годишният автор на култовите „Разкази под екстази“, „Любовта трае три години“, „99 франка“, „Прозорци към света“ и др. е бил разпитан в полицейски участък в комисариат По в западната част на Франция в рамките на предварително разследване.

Жалба срещу писателя на 23 юли тази година е подала млада жена, която твърди, че през лятото е прекарала нощ с него в хотелска стая, в която двамата са имали полов контакт по взаимно съгласие, но след това през същата нощ бил осъществен и втори, вече без съгласие от нейна страна.

Впоследствие полицейското задържане е било отменено и френската полиция е освободила писателя от ареста във вторник следобед. От прокуратурата съобщават, че той оспорва всички обвинения. Според източник, близък до случая, тъжителката и заподозреният са поддържали връзка в продължение на няколко месеца. Тя започнала, когато дамата била все още непълнолетна – едва на 17 години. „На този етап предварителното разследване трябва да продължи, по-специално за целите на извършването на определени действия, поискани от адвоката на Фредерик Бегбеде“, уточнява прокуратурата. В това съобщение за пресата прокурорът на По припомня още, че на този етап Бегбеде се ползва от презумпцията за невинност, предава радио France Bleu.

Няколко часа след края на полицейското му задържане известният писател сподели в социалните мрежи саркастично съобщение, в което благодари на полицаите от По за посрещането, съжалявайки обаче, че "пилешкото с къри е било сухо" и че „пред този полицейски участък липсва паркинг".

Фредерик Бегбеде е председателн на журито за създадената от него литературна награда „Флор“ и автор на редица световни бестселъри.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата