Медия без
политическа реклама

Издателство скъса с Тил Линдеман от Rammstein заради посегателства над фенка

Музикантът е обвинен, че е добавил наркотици в питието на момичето

04 Юни 2023
Фейсбук профил на музиканта
Тил Линдеман по време на концерт от европейското турне на групата, което ще продължи до началото на август.

Германското издателство Kiepenheuer & Witsch (KiWi) прекрати сътрудничеството си с фронтмена на група Rammstein Тил Линдеман след като той бе обвинен в добавяне на наркотични вещества към питието на фенка, съобщава компанията в своя акаунт в Туитър.

„От наша гледна точка Тил Линдеман е прескочил допустимите рамки в отношенията към жените. Затова решихме незабавно да прекратим сътрудничеството си с него, тъй като нашите отношения на доверие с автора бяха безвъзвратно разрушени“, казва се в съобщението. През 2013, 2015 и 2020 г. Kiepenheuer & Witsch бяха публикували три сборника с поезия на музиканта.

„С потрес проследихме публичните обвинения срещу Тил Линдеман… Нашето съчувствие и уважение е към засегнатите жени… Стана ни известно и за порно видео, в което Тил Линдеман възхвалява сексуалното насилие над жени и в което роля играе книгата In still night, издадена от Kiepenheuer & Witsch през 2013 г. Ние виждаме в това грубо нарушение на доверието и безразсъден акт срещу ценностите, които представляваме като издателство. Защитаваме свободата на изкуството с пълна убеденост. Чрез действията на Тил Линдеман, които унижават жените в гореспоменатото порно, и целенасоченото използване на книгата ни в порнографски контекст, разделението между „лирическия Аз“ и автора, което така твърдо защитавахме, се подрива от самия автор“, може да се прочете още в изявлението на Kiepenheuer & Witsch от Кьолн на 2 юни, подписано от издателката Керстин Глеба.

За обвиненията към Тил Линдеман, че е добавял наркотични вещества към напитката на почитателка за пръв път стана известно през май. Шелби Лин от Ирландия твърди, че музикантът е поканил нея и други момичета да пият текила в антракта на концерт на 22 май във Вилнюс, Литва. След това, по думите на предполагаемата жертва, Линдеман „реагирал бурно“ на нейния отказ да правят секс и излязъл отново на сцената, за да продължи концерта. Лин също така обяснява, че по време на втората част на шоуто не е била на себе си и си спомня малко за събитието. После била поканена на афтърпарти, по време на което й станало лошо, започнала да повръща и се прибрала в хотела си, а вече в хотелската стая предполагаемата пострадала открила синини по тялото си. Шелби добавя, че същото се случило и с други момичета, присъствали на концерта и афтърпартито на групата. На следващия ден тя си направи тест за наркотици, който обаче се оказал отрицателен.

По-късно от група Rammstein отхвърлиха обвиненията. Самият Линдеман все още не ги е коментирал. „По отношение на разпространяваните в Интернет твърдения за Вилнюс можем да изключим възможността това да се е случило в нашата среда. Не ни е известно да има официални разследвания по този въпрос“, заявяват музикантите в Туитър.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?