Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Сексът и градът" се завръща на тв екрана

Кари Брадшоу, Миранда и Шарлът отново са заедно, но не и Саманта

11 Яну. 2021
Този път приятелките ще бъдат само три, без Саманта.

Един от най-успешните тв сериали на 90-те ще се завърне на екрана. Героините от "Сексът и градът" Кари Брадшоу, Миранда и Шарлът отново ще обсъждат мъже и обувки в поредицата по HBO Max със заглавие "Просто така" (And Just Like That). Снимките ще започнат през пролетта, съобщава "Гардиън". 

Новият сериал ще се състои - като за начало - от десет половинчасови епизода, а също както и в живота, героините ще бъдат с 20 години по-възрастни, отколкото ги помним от "Сексът и градът". Ролите ще бъдат изиграни от трите оригинални актриси - Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън (които са и копродуценти) и Кристин Дейвис. Всяка от трите ще заработи по 1 милион долара на епизод.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Към тях няма да се присъедини четвъртата приятелка, хлевоустата мъжемелачка Саманта (Ким Катрал). В официалното съобщение не се упоменават причините, поради които тя няма да участва в новите серии. Според "Гардиън" обаче Саманта е най-яркият персонаж в сериала и без нея той не би имал същия успех.

"Израснах с тези героини и нямам търпение да видя как се е развил животът им с характерната им честност, язвителност, хумор, на фона на любимия град", сподели директорката за оригинално съдържание на HBO Max Сара Обри, обявявайки новия сериал.

Оригиналният сериал "Сексът и градът" е създаден от Дарън Стар по романа на Кандис Бушнел. Първият епизод е излъчен през 1998 г. Следват шест сезона, които жънат огромен успех по света и са печелили 7 награди "Еми" и осем "Златен глобус". Заснети бяха и и два пълнометражни филма (2008 и 2010 г.), както и една отделна серия, предшестваща събитията в сериала и излъчена през 2013 г.

През 2020 г. бе обявено и завръщането на още един култов сериал от 90-те - "Приятели", чийто последен епизод бе излъчен през 2004 г. "Приятелите" Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Дженифър Анистън, Лиса Кудроу, Мат ЛеБланк и Матю Пери обаче ще се съберат само за една серия, която ще бъде излъчена отново по HBO Max през месец май т.г.  До решението се е стигнало след тежки преговори с всяка от звездите, а споразумението с продуцентите включва заплащането от 3 до 4 милиона долара на всеки от актьорите.

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?