Медия без
политическа реклама

"Евроспорт" и HBO Max минават на нова стрийминг платформа

Въвежда се и ограничение на броя на устройствата, от които може да се гледа едновременно

24 Март 2024
Миналата година "Евроспорт" премахна приложението си "Eurosport player" и качи всичките си дигитални предавания на своя сайт. Сега предаванията ще се прехвърлят и на платформата Max
Миналата година "Евроспорт" премахна приложението си "Eurosport player" и качи всичките си дигитални предавания на своя сайт. Сега предаванията ще се прехвърлят и на платформата Max

От 21 май в България и още 20 държави в Европа стартира новата стрийминг услуга Max, обявиха от американския медиен гигант Warner Bros. Discovery. Месец по-късно тя ще бъде достъпна и във Франция, Полша, Белгия и Нидерландия.

Новото е, че на платформата ще бъдат качени съдържанията на HBO Max, Discovery и спортната телевизия "Евроспорт". Там ще бъдат излъчвани и предаванията от олимпийските игри в Париж, за които "Евроспорт" има ексклузивните медийни права.

На българския пазар Max ще се предлага с различни абонаментни планове, плюс опция за допълнително заплащане на спортно съдържание, която ще бъде добавена към всеки базов план. Подробности за цените обаче засега не се обявяват.

Ясно е обаче, че стандартният план ще дава възможност да се гледа съдържание едновременно на две устройства (с Full HD резолюция) и до 30 изтегляния за гледане в офлайн режим. При премиум план може вече да се гледа на четири устройства по едно и също време (с Full HD или 4K резолюция на картината и Dolby Atmos звук, в зависимост от конкретното заглавие), а свалянията са до 100.

Олимпийските игри в Париж 2024 ще са достъпни и в двата плана на Max. А срещу допълнително заплащане ще може да се активира add-on "Спорт", който пък ще дава достъп до други големи спортни събития, сред които тенис турнири от Големия шлем, колоездачните обиколки от сериите Grand Tours, автомобилното "24 часа на Льо Ман", както и всички излъчвания на живо на "Евроспорт 1" и "Евроспорт 2". 

Съществуващите абонати на HBO Max ще могат да използват новата стрийминг услуга, без да губят текущите си профили и историята на гледанията си, съобщават още от Warner Bros. Discovery. В зависимост от устройството и операционната му система приложението HBO Max ще бъде автоматично актуализирано в Max. В други пък, когато потребителите отворят сегашната платформа, ще бъдат подканени да изтеглят новото приложение.

В момента абонаментните планове на американската платформа са месечен и годишен. След увеличение, въведено в средата на 2023 г., те струват съответно 6.99 и 39.90 евро. Сега също така няма ограничение за броя на използваните устройства, но това ще се промени с въвеждането на Max на 21 май.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

HBO Max, Евроспорт